Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte astăzi, 7 decembrie 2011, pe Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, motiv de mare bucurie şi sărbătoare pentru Parohia Apărătorii Patriei II din Protoieria III Capitală, care îşi sărbătoreşte ocrotitorul. Cu această ocazie, în cadrul manifestărilor dedicate hramului bisericii, parohia a organizat luni, 5 decembrie, în ajunul praznicului Sfântului Nicolae etapa finală a Festivalului de pricesne 'Blândul Păstor', în parteneriat cu şcolile generale nr. 113 şi nr. 133 din cuprinsul parohiei, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Au participat elevi din cele două şcoli partenere, precum şi câţiva enoriaşi ai parohiei, care au cântat colinde sau melodii bisericeşti tradiţionale. La finalul prestaţiilor, toţi participanţii au primit diplome şi daruri de la Sfântul Nicolae, iar cei dintre ei care s-au remarcat în mod deosebit au fost recompensaţi cu premii. Surpriza serii a fost Marele Premiu al festivalului, care a fost acordat Marietei Curelaru, în vârstă de 80 de ani. Juriul a fost format din părintele paroh Mircea Alexă Uţă, părintele Gheorghe Radu de la Parohia 'Constantin Brâncoveanu' din Protoieria III Capitală, Elena Mihail, profesoară de religie la Școala Generală nr.133, împreună cu invitatul special şi preşedintele juriului, interpreta de muzică populară Nicoleta Voicu.

Festivalul s-a desfăşurat pe mai mult etape. În perioada 1-18 noiembrie, elevii din şcolile generale nr. 113 şi nr. 133 au învăţat cântece religioase în cadrul orelor de religie şi muzică, iar între 21 şi 24 noiembrie, doritorii s-au putut înscrie la festivalul organizat de Parohia Apărătorii Patriei II. Pe 25 noiembrie, în cadrul unei selecţii care a avut loc în şcolile partenere, au fost aleşi elevii care să participe mai departe la etapa finală a festivalului, care a avut loc în ajunul praznicului Sfântului Nicolae, la sediul parohiei.

'Ideea Festivalului de pricesne 'Blândul Păstor' a pornit de la dorinţa de a-i cunoaşte în primul rând pe tinerii din parohie şi a-i face să se apropie de Sfânta Biserică, mai ales prin cântece închinate lui Dumnezeu. Cred că există multe valori în rândul tinerilor din parohie, iar noi avem datoria să le identificăm, să le cunoaştem şi să le promovăm. Iniţial am avut intenţia de a implica doar tinerii, dar în momentul în care ideea a fost prezentată Consiliului şi Comitetului parohial, a venit propunerea ca activitatea să fie extinsă şi să dea posibilitatea participării adulţilor, inclusiv. Sunt extrem de bucuros că aceşti copii, deşi poate nu pot fi comparaţi cu cei care apar la emisiunile televizate, s-au prezentat frumos şi ne-au arătat tuturor dragostea cu care l-au lăudat pe Dumnezeu prin cântec', a declarat părintele Mircea Alexă Uţă.

{youtube}HMYQhMvznAA{/youtube}

{youtube}nspQbohbWgY{/youtube}

{youtube}j7A97ZjXNCw{/youtube}

{youtube}WgNjfquIkM0{/youtube}