Surpriza ediției a VIII-a a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor» a fost tânăra Noemi Cristea, în vârstă de 10 ani, care a câștigat Marele Premiu al Juriului, interpretând priceasna «Oile mele». Ea este elevă la Colegiul Național de arte Dinu Lipatti din București și face parte din grupul vocal tradițional «Rădăcini», condus de prof. Ramona Urjan. Premiul de popularitate a fost obținut de către doamna Vasilica Duță, cu piesa «La tine vin Măicuță». Celelalte premii au fost acordate după cum urmează:

Secțiunea I:

Premiul I: Maria Karina Cobuleanu, cu piesa «Parcă te văd Doamne Iisuse»

Premiul II: Andreea Vișan, cu piesa «Unde să mă duc eu Doamne»

Premiul III: Ionuț Alexe, cu piesa «Când era să moară Ștefan»

Mențiunea I: Ioana Cojocariu, cu piesa «O, mă-ntorc și plâng părinte»

Mențiunea II: Maria Comăniță, cu piesa «Sub o salcie pletoasă»

Mențiunea III: Roxana Ana Maria Baldovin, cu piesa «O, Marie Sfântă».

Secțiunea II:

Premiul I: Florin Bratu, cu piesa «Era odată o tainică grădină»

Premiul II: Andreea Oprea, cu piesa «Am venit la tine Doamne»

Premiul III: Cristian Postolache, cu piesa «Așa grăiește Domnul slavei»

Mențiunea I: Magdalena Bratu, cu piesa «Călătorind pe drumul vieții»

Mențiunea II: Trio Ambrosianum, cu piesa «Îngerul a alergat»

Mențiunea III: Valentin Palma, cu piesa «Mama».

În partea a doua a Festivalului, au urcat pe scenă următorii:

Corul de copii al Parohiei Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, dirijat de doamna preoteasă Anca Armași, care a interpretat câteva piese patriotice: Noi români din neam de frunte; Se aude glas peste Carpați; Când a fost să moară Ștefan; Imnul unirii; Cântă cucul. Au susținut corul Pc Pr. paroh Ion Armași, protoiereu al Protoieriei Sector IV Capitală, Diac. Daniel Cergan și Cristian Postolache (cântărețul bisericii).

Corul Școlii Gimnaziale nr.113, coordonator prof. Alina Rusu și dirijat de eleva Nicole Rizea, care a interpretat un buchet de piese patriotice: Doamne ocrotește-i pe români; Transilvanie frumoasă; Acasă-i România; Țara mea e un colț de rai.

Ilona Amieroaie, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Național de arte «Dinu Lipatti», având profesor îndrumător Aurel Mustățea, a cântat Măicuța mi-a dat!

A urmat Grupul vocal al Școlii Speciale Gimnaziale pentru copii cu deficiențe de vedere din București, format din: Andrada Precup, Andra Maria Petre, Diana Dica și Ricardo Curteanu. Talentul acestor tineri a devenit cunoscut prin intermediul emisiunilor de TV,  ei participând cu formația școlii la Concursul TV «Next Star» și «Românii au talent». Îndrumători Adela și Andrei Vâlcu. Grupul de tineri a cântat: Cere Doamne liniștea uitării.

Prezentatoarea Festivalului și câștigătoare a Marelui Premiu al Juriului, Georgiana Aurică, a interpretat o piesă înregistrată recent cu orchestra Radio: Măicuță de ziua ta.

Un moment foarte aplaudat a fost intervenția Pr. Cristian Moldovan, care a invitat pe scenă cei 20-25 de preoți prezenți la Festival, pentru a intona împreună «Tu Ardeal» și «Noi suntem români».

A urmat Corala Ambroziana, dirijată de Ionuț Postolache, care a interpretat două piese patriotice: «Treceți batalioane române Carpații» și «Noi suntem români»; a urmat piesa «Trăiască România» interpretată de cei trei preoți ai parohiei, la chitară fiind pr. Cosmin Grigorescu.  

A urmat recitalul Doamnei Aneta Stan, care a cântat două piese muzicale speciale pentru acest an Centenar: «Din Carpați la Marea albastră» și «Centenar».

Un moment emoționant a urmat prin intonarea Imnului României : Deșteaptă-te române !, iar după aceea, grupurile folclorice, copiii, corurile, preoții și toți cei prezenți au făcut «Hora unirii».

A urmat Festivitatea de premiere și cuvântul de închidere a Festivalului al preotului paroh Mircea Uță și poza de grup cu laureații ediției a VIII-a a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor».

Din păcate, din motive pe care nu le cunoaștem, Centrul de presă Basilica nu a trimis nici un corespondent la eveniment, astfel că evenimentul a rămas fără o minimă acoperire în mass media, lucru observat și regretat de către oaspeți, precum și de către profesorii de la școli implicați în eveniment.