În ziua de 27 septembrie 2011, Mons. Antonio Mattiazzo, Arhiepiscop de Padova, însoțit de Mons. Giovanni Brusegan,  capelanul Universității din Padova și director pentru Relații Internaționale al Diocezei de Padova, au efectuat o vizită Patriarhiei Române.

După ce în seara zilei de 26 septembrie 2011, delegația Bisericii catolice din Padova a fost primită de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, spre orele prânzului zilei de 27 septembrie, delegația catolică a vizitat Parohia Apărători Patriei II – Sfântul Ambrozie din București.

Părintele Paroh Mircea Uță însoțit de Părintele Ionică Armași și câțiva enoriași au întâmpinat delegația catolică în curtea parohie după care s-a intrat în sfânta biserică. Părintele paroh a prezentat istoricul bisericii parohiale și lucrările de restaurare a picturii bisericii precum și lucrările la pridvor și la proscomidiar. Studenții teologi de la parohie, membri ai coralei bisericii «Sfântul Ambrozie» au intonat mai multe piese religioase.  Excelența Sa a felicitat membrii coralei pentru interpretarea melodiilor bizantine și le-a urat succes în pregătirea teologică, după care a scris câteva cuvinte în Cartea de Aur a parohie. Doamnele din Comitetul parohial au servit pe distinșii oaspeți cu sarmale tradiționale românești și vin.

Excelența Sa Mons. Antonio Mattiazzo este pentru a doua oară oaspete al parohiei noastre, prima vizită având loc în septembrie 2006.