Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 22-25 august 2012, va avea loc o procesiune cu racla în care se păstrează, în biserica parohiei Apărătorii Patriei II din București, părți din moaștele Sfântului Ierarh Ambrozie, la «Tabăra de apicultură Sfântul Ambrozie» din parohia ”Sf. Nicolae” Mălăiești, Protopopiatul Hârlău, Arhiepiscopia Iașilor.

În fiecare an, Parohia Mălăiești organizează o tabără de vară pentru copiii și tinerii din cuprinsul Protopopiatului Hârlău, dornici să învețe tainele apiculturii. Cum Sfântul Ambrozie este ocrotitorul apicultorilor, tabăra a primit numele acestui sfânt. Anul acesta tinerii vor putea sa îmbine munca cu rugăciunea și să se închine la moaștele acestui sfânt.

Plecarea de la parohia bucureșteană va fi miercuri 22 august, în jurul orelor 10.30, după oficierea Sfintei Liturghii și a acatistului Sfântului Ambrozie. Racla cu sfintele moaște va fi purtată de către preotul paroh, însoțit de un grup de enoriași și de membrii coralei «Sfântul Ambrozie».

În jurul orelor 16, se va ajunge în municipiul Roman, unde se va face un popas duhovnicesc la catedrala arhiepiscopală. Pe parcursul oficierii vecerniei și a acatistului Sfântului Ambrozie, credincioșii din Roman vor putea sa se închine la moaștele Sfântului Ambrozie.

Sosirea cu sfintele moaște la Mălăiești este preconizată a fi în jurul orelor 21.