Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu sprijinul Agenției de pelerinaje «Basilica Travel» a Patriarhiei Române, în perioada 12-19 ianuarie 2017, un grup format din 45 de persoane din cadrul parohiei noastre a efectuat un pelerinaj în Israel și Iordania. Acest grup a fost însoțit de către preotul paroh Mircea Uță și de către Pc Pr. Aurelian Chira de la parohia noastră. Prețul pelerinajului a fost de 750 de euro de persoană.

 Aducem mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea dată, pentru «Diplomele de pelerini în Țara Sfântă», pentru Sfânta Scriptură dăruită, precum și pentru celelalte daruri oferite. Mulțumim și Agenției de pelerinaje «Basilica Travel» pentru programul pelerinajului și pentru buna pregătire al acestuia. 

Ne-am bucurat că pe parcursul pelerinajului nu am întâmpinat dificultăți legate de transport, de sănătatea pelerinilor, de derularea programului și nici de comunicarea dintre pelerini și dintre aceștia cu ghizii locali aleși de către Agenție. Grupul nostru a fost impresionat de obiectivele vizitate, de spiritualitatea pe care o oferă sfintele locuri din Țara Sfântă, de bucuria de a ajunge, de a atinge și de a se închina la Sfântul Mormânt și a parcurge drumul istoriei pe care l-a parcurs Mântuitorul Hristos, Maica Domnului și Sfinții Apostoli, precum și de către ucenicii acestora. Sperăm ca și pe viitor să mai putem organiza și alte pelerinaje împreună cu Agenția de pelerinaje «Basilica Travel» a Patriarhiei Române, oferindu-le oamenilor hrană pentru suflet și lumină pentru minte.

 Iată programul pelerinajului:

 PELERINAJ IN ISRAEL SI IORDANIA DE BOBOTEAZĂ

 12 – 19 ianuarie 2017

Ziua I, joi, 12 ianuarie: întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni) - plecări internaționale (sala de așteptare) - la ora 16:30, cursa Blue Air 0b 169. Decolare ora 18:30, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 21:20. Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II, vineri> 13 ianuarie: Deplasare la Muntele Tabor- închinare în Biserica Ortodoxă "Schimbarea la Față" (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileei - închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth - închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină hotei în Nazareth/Tiberias.

Ziua III, sâmbătă, 14 ianuarie: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor - închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului. Tabgha - Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti). Biserica Sf. Petru. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul lisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Ora 16:00 - Deplasare la Ben She"an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină în Amman.

Ziua IV, duminică, 15 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi antice si modern (încălțăminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Tur panoramic al oraşului Amman. Cazare şi cină în Amman.

Ziua V, luni, 16 ianuarie: Mic dejun. Madaba - orașul mozaicurilor pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim. Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei, apoi ne îndreptăm spre graniță si vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon - cel mai vechi oraș din lume. Așezământul Românesc de la lerihon. Privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu". Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua VI, marţi, 17 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălțării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc pe care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi) Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru"), Mănăstirea „Dominus Flevit" („Domnul a plâns"), Grădina Ghetsimani cu Biserica Națiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ștefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului lisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua VII, miercuri, 18 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Râul Iordan, participare la SARBATOAREA BOBOTEZEI, Sf. Liturghie oficiată de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului, închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Oprire la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice. Cazare şi cină hotel in Bethleem.

Ziua VIII, joi, 19 ianuarie: Mic dejun. Deplasare către Hozeva - Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. loan lacob Românul). Bethleem - ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăpostește Peștera în care s-a născut Domnul lisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui. Deplasare pe Muntele Sionului - ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină" şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Sosire la aeroport ora 19:30. Decolare ora 22.20. Sosire Bucureşti 01.10, cursa Blue Air 0b 170.