Duminică 1 octombrie 2017, a fost organizată, începând cu ora 11.30, în biserica noastră parohială, Prima ediție a Proiectului cultural misionar «Duminica bunicilor», inițiat și anunțat de către părintele paroh cu câteva luni înainte. Bunicii prezenţi în biserica parohială, în număr mare, au avut parte de o surpriză: nepoţii, sau chiar strănepoții lor, le-au pregătit o adevărată serbare. Aproape 20 de copii au venit în faţa altarului, oferindu-le cu emoţie, bunicii sau bunicului aflat în sfânta biserică, poezii, proverbe, cugetări și rugăciuni, unele compuse chiar de ei. Lacrimi de bucurie au curs, cu generozitate, în timp ce aplauzele au răsunat îndelung pentru fiecare din micuţii artişti.

La activitate a luat parte şi un grup de trei eleve de la Școala Gimnazială nr. 133, coordonat de profesoara de religie, doamna Elena Mihail, şi care a pregătit un florilegiu de proverbe, compuneri şi mini-eseuri despre bunici pe care doamna profesoară le-a adunat de la elevi în clasele de curs. Toţi copiii care au participat la serbare au primit...

cadouri din partea parohiei, în timp ce bunicii lor au primit diplome de recunoştinţă. La ieșirea din sfânta biserică, cei prezenţi au fost serviţi cu gogoşi pregătite de ”bunicele” parohiei şi cu vin fiert, în timp ce nepoţeii şi bunicii lor, participanți la programul cultural misionar, au fost invitaţi la o agapă în foişorul parohiei.

După cuvântul de închidere, părintele paroh, după ce a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestui Proiect, a propus ca de anul viitor, «Duminica bunicilor» să fie serbată în prima duminica după ziua prăznuirii Sfinților și Dumnezeiești părinți Ioachim şi Ana (9 septembrie), părinţii Maicii Domnului, deci, bunicii Mântuitorului.