Ștefan Purnichi este enoriaș al parohiei noastre. Este un tânăr care a făcut parte din grupul tinerilor fondatori ai Organizației de tineret «Sfântul Ambrozie» și din Comitetul de conducere al acestei Organizații de tineret parohiale. De-a lungul anilor, el s-a implicat în multe activități pastorale organizate de către tinerii parohiei, precum și în organizarea coralelor parohiale Sanctus Ambrosius și Ambroziana și la realizarea scenetei de teatru religios denumită «Ambrozie – episcop».

Tânărul Ștefan a ales să facă o experiență de viață în Marea Britanie, unde se află de aproape un an de zile, la muncă. Întors acasă, pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a-și revedea soția și fiul, precum și prietenii din cadrul comunității parohiale, Ștefan a fost invitat de părintele paroh Mircea Uță să le vorbească enoriașilor despre experiența pe care o trăiește el, precum și alți români plecați la muncă în străinătate.

Profund emoționat, tânărul a subliniat în primul rând dorul de țară pe care îl trăiește fiecare român plecat afară, precum și nevoia de rugăciune și de Biserică. Dacă în țară, unii dintre români nu frecventează Biserica, odată ajunși în străinătate aceștia se caută unii pe ceilalți, caută preotul român de la cea mai apropiată parohie românească. Românii vin de la zeci și chiar sute de km distanță până la cea mai apropiată biserica românească, pentru a participa la sfintele slujbe, a se ruga și a participa la activitățile organizate de comunitatea respectivă. Au  fost subliniate, de asemenea și unele dificultățile pe care le întâmpină românii la muncă cu șefii sau cu ceilalți ”colegi”, unii dintre ei pakistanezi, marocani sau veniți din alte colțuri ale lumii. Părintele paroh, la final, l-a îndemnat pe Ștefan să aibă răbdare, să fie corect, să se roage, să participe la slujbele comunității românești și să păstreze permanent legătura cu familia și cu cei dragi de acasă.