Parohia noastră continuă Proiectului social filantropic «Să ajutăm printr-un mărțișor», dedicat copiilor orfani de la Valea Plopului și Valea Screzii, din județul Prahova, proiect care a ajuns la a VI-a ediție.

Sâmbătă 17 februarie 2018, începând cu ora 10.00, a avut loc, în foișorul din curtea parohiei, Atelierul de confecționare a mărțișoarelor, la care au participat 25 de elevi de la școlile gimnaziale de pe raza parohiei, respectiv nr.113 și nr.133. Elevii au fost însoțiți de părinți și de profesorii de religie de la cele două școli. Au fost realizate peste 100 de mărțișoarele lucrate de mână, utilizând coala de hârtie, cartonul, carioca, lipiciul, coca dospită, foarfeca, etc. Acestea au fost expuse apoi pe panouri în curtea bisericii parohiale, de unde enoriașii pot achiziționa și face donații pentru copiii orfani de la Valea Screzii. Al doilea Atelier de confecționare a mărțișoarelor va avea loc sâmbăta viitoare, 24 februarie 2018, la începând cu aceeași oră.

Pentru concretizarea acestei acțiuni, va fi organizată o colectă de haine, de alimente neperisabile, de jucării și de bani, care vor fi oferite copiilor orfani de la Valea Plopului de către enoriașii care vor participa la «Caravana copilăriei», adică deplasarea la Valea Plopului și consemnarea colectei, la o dată care va fi anunțată ulterior.