A V-a ediție a Atelierului de încondeiat ouă, organizat de parohia noastră în Joia Mare, s-a bucurat de prezența a 25 de copii și tineri, care s-au întrecut în măiestria încondeierii ouălor. La orele 17.00 trei tineri, respectiv Alexandra Uță, Maria Scoipan și Valentin Palma, însoțiți de dna Dr. Denise Zahiu, enoriașă a parohiei, erau în studiourile TVR pentru realizarea unei emisiuni, transmisă în direct, privind activitatea cultural pastorală desfășurată astăzi la parohia noastră.

Într-un mesaj transmis spre seară domnului Victor Dochia, redactor al emisiunii Universul Credinței, prezent în emisiune, Doamna Denise Zahiu arăta următoarele: ”Coșul cu ouă încondeiate pe care vi l-am lăsat cu mult drag astăzi, este rezultatul muncii copiilor veniți  în Joia Mare, la atelierul de încondeiat ouă, organizat la Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie din București, sectorul 4. Acest atelier de încondeiat ouă este parte dintr-un proiect național intitulat “Vin Paștile” inițiat de Asociația Communio din Iași, în urmă cu câțiva ani. În anul 2014, dna Burdea Eugenia, președinta asociației, împreună cu părintele paroh Mircea Uță, au organizat primul atelier de acest gen în parohia noastră. A fost momentul în care am învățat și eu, alături de copiii mei și de alți enoriași – adulți și copii- tehnica bucovineană de încondeiere a ouălor. Ne-am asumat responsabilitatea și bucuria de a organiza în parohie, prin bunăvoința și deschiderea părintelui paroh, acest atelier în fiecare an, în Joia Mare….și iată că am ajuns la a cincea ediție. Toate atelierele s-au organizat prin implicarea mai multor enoriași voluntari și cu sprijinul doamnelor profesoare de religie de la școlile de pe raza parohiei, respectiv nr.113 și nr.133.

Site-ul parohiei este actualizat și merită să-l vizitați: www.sfantulambrozie.ro.

Mai jos aveți linkurile cu arhiva referitoare la atelierele anterioare de încondeiat ouă.

http://www.sfantulambrozie.ro/stiri-din-2014/250-17-aprilie-2014-joia-cea-mare-dimineata-s-a-scos-sfantul-agnet-pentru-impartasirea-copiilor-si-a-bolnavilor-la-pranz-a-avut-loc-atelierul-de-incondeiat-oua-iar-seara-denia-celor-12-evanghelii

http://www.sfantulambrozie.ro/stiri-din-2015/303-9-aprilie-2015-proiectul-vin-pastile-atelierul-de-incondeiere-a-oualor-editia-a-ii-a

http://www.sfantulambrozie.ro/stiri-din-2016/383-28-aprilie-2016-atelierul-de-incondeiat-oua-editia-a-iii-a

http://www.sfantulambrozie.ro/stiri-din-2017/453-13-aprilie-2017-60-de-tineri-au-participat-la-atelierul-de-incondeiat-oua”.