Sosirea primăverii este în fiecare an prilej de bucurie. Pentru membrii comunității noastre parohiale, ca de altfel pentru creștinii de pretutindeni, semnificația ei transcende însă simpla schimbare de anotimp, cu cinstirea pe care comunitatea internațională o acordă femeii, în special mamei.  

Deja a devenit un obicei în parohia noastră ca la început de martie doamnele să-și împodobească hainele cu mărțișorul prins în dreptul inimii cu șnurul împletit alb și roșu și așa să participe la sfintele slujbe. Multe din mărțișoare erau cumpărate din «Târgul de mărțișoare» organizat în curtea bisericii parohiale de către copiii și tinerii din parohie, care au participat la acțiunea social filantropică “Să ajutăm printr-un mărțișor” dedicată copiilor orfani de la Valea Screzii din județul Prahova.

După oficierea Sfintei Liturghii, preoții parohiei au oferit doamnelor prezente la slujbă o floare de narcisă, simbol al recunoștinței și prețuirii față de acestea, pentru dragostea și dăruirea cu care susțin constant proiectele pastorale parohiale.