Încă de la ora 23.00 curtea bisericii din strada Lunca Bârzești și bulevardul Olteniței era ocupate de miile de oameni, care au venit din timp să ia lumină, din lumina coborâtă peste Sfântul Mormânt al Domnului de la Ierusalim și adusă la București de o delegație a Patriarhiei Române.

Slujba Învierii a fost oficiată, ca în fiecare an, pe altarul de vară din cerdacul parohiei noastre. Un număr de peste 25 de copii au făcut, împreună cu preoții slujitori, o procesiune din sfânta biserică până la altarul de vară, cu lumânările de ceară curată aduse de către enoriași, încă din sâmbăta Paștilor, pentru a primi lumină, în mod simbolic, și cei adormiți fără de lumină la căpătâi. Membrii Consiliului Parohial s-a ocupat de buna organizare a distribuirii paharelor speciale cu pâinea sfințită denumită a «Sfintelor Paști» și de ordinea din curtea bisericii.

A urmat oficierea Sfintei Liturghii în sfânta biserică și citirea Pastoralei trimisă de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Sărbătoarea Sfintelor Paști. Spre dimineață, spre orele 4.00, preoții slujitori împreună cu mai mulți enoriașii ai parohiei au ciocnit ouă roșii și au servit o felie de cozonac și au gustat un pahar de vin cântând împreună: Hristos a înviat !

Câștigătorii celei de a V-a ediții a Atelierului de încondeiere a ouălor, organizat în joia Patimilor au fost premiați după oficierea slujbei de «A Doua Înviere», după cum urmează: Premiul I: Alexandra Uță, Premiul II: Pitic Adelina și Premiul III: Bădăuță Maria.

Vezi foto realizate de fotograful Aurel Vârlan!