Duminică 26 mai 2019, orele 16, parohia noastră organizează în parteneriat cu Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti», în incinta acestuia, a IX-a ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”, manifestare culturală și misionară organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Intrarea la Muzeu se va face pe baza unei invitații pe care o poți descărca de aici.

Festivalul s-a născut din dorința de a descoperi şi prezenta pricesne cunoscute şi necunoscute publicului larg, în interpretarea unor elevi, tineri sau adulți, iubitori de Hristos și de muzică. Pe scena Festivalului au urcat, de-a lungul anilor, la preselecții și în finală, peste 550 de concurenți, la cele două secțiuni: secțiunea I, pentru copii și elevi cu vârsta «până în 15 ani» și secțiunea a II-a, pentru interpreți cu vârsta «peste 15 de ani».

În cursa pentru câștigarea Marelui Premiu al Juriului s-au înscris și anul acesta mai mulți concurenți proveniți de la mai multe școli gimnaziale și de la mai multe parohii. În finală vor intra 14 interpreți, reprezentând mai multe zone geografice ale României.

Juriul acestei ediții a Festivalului este format din Doamna Conf.Univ.Dr. Paula Popoiu, Director General al Muzeului Satului, Președintele Juriului, Pr.Prof.Dr. Stelian Ionașcu, șeful catedrei de muzică de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, Domnul Remus Rădulescu, redactor/realizator la Radio Romania Actualități și TVTrinitas, iar din partea parohiei organizatoare Pr. Paroh Mircea Alexă Uță. Prezentatorul Festivalului va fi Domnul Andrei Victor Dochia, jurnalist/moderator la Televiziunea Română.

Având în vedere că anul 2019 este dedicat omagierii Satului Românesc, Festivalul de pricesne va fi urmat de un Spectacol de muzică folclorică tradițională, susținut de interpreți și grupuri corale, însumând peste 140 de artiști.

În foaierul sălii V.I.Popa din incinta Muzeului Satului, pe perioada desfășurării Festivalului, va fi vernisată o expoziție de icoane și vitralii realizate de Art Georgies – partener al parohiei noastre.

Paroh Pr. Mircea Alexă Uță