Preoții parohiei noastre au participat în zilele de 2-3 octombrie 2019, la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci”-Caraiman din județul Prahova, la un cerc pastoral organizat de Protoieria Sector IV Capitală.

Întâlnirea condusă de părintele protoiereu Ioan Vartan Armași a avut în vedere sinteza și evaluarea activităților desfă­șurate în cadrul Protoieriei Sector 4 Capitală cu prilejul Anului omagial și comemorativ 2019. La această întâlnire preoțească au participat 60 de clerici din acest sector. Desfășurarea cercului pastoral s-a axat pe reluarea celor mai bune referate susținute în cercurile pastorale zonale, în ­cursul anului 2019. 

Miercuri, 2 octombrie, în cadrul ședinței desfășurate la Centrul cultural al Mănăstirii Caraiman s-a dezbătut problematica Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). Referatul privind activitatea generală a preotului de la sat a fost susținut de părintele paroh Constantin-Sorin Lupu de la Parohia Progresul din București. Prezentarea părintelui a fost însoțită de o demonstrație de virtuozitate artistică, sus­ținută de nepoata acestuia, Mădălina Lupu, naist de excepție, care a interpretat câteva melodii la instrumente tradiționale de suflat. Al doilea referat a fost susținut de părintele Ioan Roșu și i-a avut în prim plan pe „Prima­rii de legendă ai Bucu­reștiului”. Joi, 3 octombrie, ședința de comunicări s-a axat pe prezentarea Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, referatele fiind întocmite de părintele Ionuț Bărbulescu, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Bucu­rești, și părintele Ionuț-Ștefan Dinu, preot coslujitor la Parohia „Înălțarea Domnului” din sectorul 4.

De asemenea, în cadrul dis­cuțiilor, s-au dezbătut aspecte administrative curente, momentul fiind folosit de preoți pentru a-și comunica problemele și a primi îndrumări în cadrul protopopiatului.