Scopul acestui demers este de a determina creșterea gradului de conștientizare la nivel global cu privire la modul în care protejarea sănătății plantelor poate ajuta la oprirea foametei, reducerea sărăciei și protejarea mediului.

Plantele au o importanță deosebită în viaţa oamenilor deoarece ele asigură aportul de vitamine şi substanțe nutritive de care aceştia au nevoie, iar prin procesul de fotosinteză își îndeplinesc rolul de plămân verde al planetei.

FAO estimează că aproximativ 40 de procente din culturile care generează hrană se pierd anual din cauza dăunătorilor şi bolilor.

Totodată, alți factori care au determinat apariția acestor probleme sunt reprezentați de schimbările climatice şi activitățile omului care au afectat ecosistemele.

Pentru evitarea impactului devastator al dăunătorilor şi bolilor asupra agriculturii, prevenţia în acest caz este esențială.

Agenda evenimentelor dedicate IYPH include sute de evenimente la nivel mondial. Două dintre cele mai importante se vor desfășura la Roma între 30 martie- 3 aprilie 2020 și la Helsinki între 5-8 octombrie 2020.

Foto: TVR Moldova