Vineri 24 ianuarie 2020, la ora 12.00, va fi oficiată, în biserica parohială, slujba de Te Deum, cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră națională, la care Biserica noastră a contribuit în mod semnificativ. Unirea Principatelor Române a fost înfăptuită la Bucureşti de Adunarea Electivă a Munteniei, care a ales ca domnitor al Țării Românești pe Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.

După slujba de Te-Deum va urma Conferința «Unirea Principatelor Române», susținută de Dl.Ing.Dr. Ioan Ștețco, Director la Senatul României.

După conferință va urma, în cerdacul parohiei, un program artistic susținut de Doamna Aneta Stan și Corala parohială Ambroziana. 

Programul dedicat Unirii Principatelor Române se va încheia cu «Hora unirii», iar gospodinele ambroziene vor oferi la sfârșit tuturor participanților un pahar de vin fiert și tradiționalele gogoși.

La mulți ani, România !