Duminică, 1 martie 2020, la sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh l-a prezentat credincioșilor pe dl. dr. Vlad Zahiu, recent revenit acasă din Mali-Vestul Africii. Domnul doctor este medic primar anestezist la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila din București și membru al Consiliului parohial al Parohiei noastre.

În cuvântul rostit, domnul doctor a subliniat două aspecte importante pe care le-a descoperit, urmare experienței avute în Mali și pe care a dorit să le pună la sufletul ascultătorilor: sărăcia și dăruirea. Mali este o țară cu o istorie bogată și fascinantă. Pe teritoriul ei a fost reședința a trei imperii africane: imperiul Ghana, imperiul Mali și imperiul Songhay. Francezii au inițiat colonizarea teritoriului în 1864 și în 1895. Mali a început să facă parte din Africa Occidentală Franceză. Pe teritoriul ei se întinde deșertul Sahara și zona Sahelului.

Domnul doctor a vorbit despre sărăcia oamenilor de acolo, despre nevoia lor de educație și de sprijin material. Pe de altă parte, domnia sa a observat o căldură sufletească între membrii societății, cum nu a mai întâlnit în alte părți ale lumii. În încheiere, domnia sa a îndemnat credincioșii să fie calzi și uniți între ei și să se gândească în fiecare zi că există pe planeta noastră oameni care nu au ce mânca și au nevoie de ajutorul nostru.