În Duminica a III-a a Postului Mare, dedicată Sfintei Cruci,  enoriașii parohiei noastre au participat la Sfânta Liturghie oficiată în aer liber, pe altarul de vară, de preoții bisericii. Deşi vremea a fost rece, inimile au fost calde în rugăciune cu nădejde pentru a trece de încercarea pandemiei COVID-19. Membrii Consiliului Parohial s-au ocupat din vreme să amplaseze scaune în curtea bisericii, la un metru distanță unele de celelalte, iar credincioșii le-au ocupat, respectând astfel măsurile de prevenție dispuse de autorități împotriva răspândirii epidemiei.

De asemenea, consilierii au avut grijă să vegheze ca numărul participaților să nu depășească maximul dispus prin lege. Ne-am bucurat de modul responsabil, din punct de vedere profilactic, în care oamenii s-au comportat, dând dovadă de grijă atât pentru ei înșiși, cât şi pentru aproapele.  Dată fiind sărbătoarea, dar şi contextul social în care ne aflăm, cuvântul preoţilor a subliniat că „luarea crucii şi urmarea lui Hristos” înseamnă astăzi, determinarea de a rămâne în comuniune de rugăciune şi de mărturisire a nădejdii în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, chiar şi în condițiile de izolare, când probabil nu vom mai putea participa împreună la jertfa euharistică. 

Credincioşii s-au despărţit nu înainte de a fi luat aminte la indemnul de a nu se lăsa cuprinși de panică, ci de a acționa în continuare responsabil, astfel încât să minimizeze riscul de contagiune.