Ediția a X-a Jubiliară a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor» s-a legat de hotărârea Sfântului Sinod care a declarat anul 2020 ca An Omagial al pastorației părinților și copiilor. De aceea, Festivalul a fost urmat de un alt evenimentul cultural, devenit deja tradiție în parohia noastră și anume: sărbătoarea ”Duminica Bunicilor” ajunsă la ediția a III-a (pe 9 septembrie au fost pomeniți Sfinții și Dumnezeieștii Părinti Ioachim și Ana, bunicii după trup ai Mântuitorului). Astfel, în partea a doua, au urcat pe scenă câteva familii, care au adus o mărturie vie de viață: soț-soție, părinți-copii, bunici-nepoți, mătușă-nepot, care fie au interpretat o piesă muzicală, fie au prezentat o activitate misionară specifică familiei respective.
Pe scena «Duminicii Bunicilor» au urcat următoarele familii: o familie în care gradul de rudenie nu l-a dat sângele, ci credința în același Dumnezeu: presbitera Anca Armași și copiii ei duhovnicești din grupul vocal al Parohiei Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, care au interpretat un buchet de cântece de leagăn.
A urmat Părintele Constantin Lupu de la parohia Progresul, însoțit de nepoata sa, Mădălina Lupu, un adevărat virtuoz al naiului și a peste zece instrumente de suflat, care au interpretat o baladă și apoi o suită populară de mare virtuozitate.
Următoarea familie a fost un duet armonios și în muncă și în cântec: Mihaela Ciocârlan și nepotul ei Valentin Palma. Ei au interpretat piesa Trece viața se duc anii.
Părintele Tanior Alexe de la parohia Sfântul Daniil Sihastrul, împreună cu fiul săi Ionuț au interpretat o piesă foarte dragă publicului larg: Cântă cucul, bată-l vina.
O ostenitoare a parohiei noastre, Iolanda Găvarnă, o tânără bunică, a dorit să urce pe scenă, împreună cu frumoasele ei nepoțele gemene Andreea și Elena, care au cântat melodia: Bunicuța mea.
Spectatorii s-au bucurat de prezența unei prietene a parohiei noastre, Marioara Voicu, directoarea Grădiniței Piticot din București, care alături de cele două fiice ale ei Daniela si Silvia a interpretat piesa Stai lângă mine, mamă. Negativul melodiei a fost compus special pentru această ocazie de Vasile Voicu, soțul Marioarei.
A urmat apoi domnul doctor Vladimir Zahiu, medic primar anestezist la Spitalul militar Central Carol Davila din București, alături de soția sa doamna doctor Carmen Denise, cadrul universitar. Familia Zahiu este una dintre multele familii creștine veritabile din parohia noastră, cu o frumoasă viață duhovnicească, cărora Dumnezeu le-a oferit trei copii: Andrei, Ana și Maria Izabela. Domnul doctorul Vladimir a vorbit celor de față despre unitatea familiei creștine în vremurile pe care le trăim, iar doamna doctor a completat cele spuse de către soțul ei, cu aceste cuvinte: ”iar noi cei din această curte formăm: Familia Ambroziana”.
În încheiere, preoții parohiei, Mircea Uță, Cosmin Grigorescu și Aurelian Chira, care se află la cârma familiei creștine numită ”Ambroziana”, au interpretat împreună cu Ionuț Postolache și Magdalena Bratu o piesă internațională, denumită ”Aleluia”, care aparține artistului american Leonard Cohen.