La data de 7 ianuarie 2021, chiar în ziua de prăznuire a Sf.Ioan Botezătorul, a încetat din viață doamna Angela Sersea, la vârsta de 95 de ani. Aceasta este, poate, ultimul ctitor al bisericii noastre parohiale aflat în viață și care astăzi s-a mutat la Domnul.

Doamna Angela Sersea a sculptat catapeteasma bisericii parohiale, pe când avea vârsta doar de 25 de ani. Era nepoata lui Ioan Sersea, cel care i-a pus la dispoziție casa sa părintelui Matei, primul preot paroh al parohiei, pentru a fi amenajată o capelă, unde să slujească părintele. Această capelă, cu hramul Sf.Ioan Botezătorul, aflată în zona unde se află astăzi Hotelul Corvaris de pe șos.Olteniței, a funcționat până în anul 1948, când s-au terminat lucrările de construcție a bisericii parohiale actuale, unde a început să oficieze slujbele preotul Matei.

După ce a terminat lucrarea de sculptură a catapetesmei, Angela a fost angajată, ca răsplată, la Atelierele Patriarhiei de la Mănăstirea Plumbuita, unde a lucrat sculptură până la pensionare. După pensionare, a trecut de mai multe ori pe la parohie, pentru a-l cunoaște pe noul preot paroh, după trecerea la Domnul a părintelui Matei. În anul 2003, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu prilejul aniversării a 55 de ani de la ridicarea bisericii parohiale, Angela Sersea a primit din partea parohiei o Diplomă de excelență pe care a înrămat-o și a pus-o pe peretele din sufrageria apartamentului unde a locuit până astăzi.

Slujba înmormântării a fost oficiată în biserica parohiei, iar înhumarea a avut loc în cavoul familiei din Cimitirul Cărămidarii de jos.

Dumnezeu să o odihnească cu drepții și să îi răsplătească osteneala și dăruirea pe care le-a arătat față de Casa lui Dumnezeu !