Cu prilejul Zilei Naționale a României de anul acesta, doisprezece copii și părinții lor, enoriași ai parohiei noastre și nu numai, au ales să petreacă evenimentul ca și anul trecut, în familia comunității noastre. Voluntarii parohie au organizat o mulțime de activități educative și în același timp recreative, fiecare având un înțeles legat de Unirea de la 1918. Au fost organizate curse de ștafetă, alergare ”cu sacul”, creație de costume populare, concurs de istorie a poporului român, dar și o mini defilare cu steagul tricolor.

Copiii s-au simțit excelent, mărturie stând glasurile lor vesele, râsetele, implicarea și interesul arătat fiecărei activități. Bucuria lor a fost întregită de cei câțiva părinți mai ”curajoși” care au acceptat să ia parte și ei la jocurile copiilor. Nu au lipsit ceaiul cald cu miere, gogoșile și turta dulce, dar și tradiționalul vin fiert oferite de parohie părinților.

Am încheiat ziua în glasul de cântec patriotic al coralei Ambroziana și cu un Tedeum pentru slava lui Dumnezeu și cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pentru Unire și pentru Țară.