Atelierul de anul acesta a avut un oaspete special pe Doamna Aurelia Tudor, Director adjunct al Muzeului Național al Satului «Dimitrie Gusti». Doamna Tudor a reprezentat-o pe Doamna Manager General Paula Popoiu, care din motive întemeiate nu a mai putut participa la acest Atelier de încondeiere a ouălor.

Doamna Tudor a prezentat, cu ajutorul unui film documentar, tehnica de încondeiere a ouălor copiilor, tinerilor și adulților prezenți în număr mare, chiar foarte mare în sfânta biserică. Atelierul s-a derulat pe parcursul a aproape trei ore, timp în care doamna Tudor a vorbit și despre diferite obiseiuri legate de încoindeierea ouălor, dar și despre istoria și etnologia poporului român, cu obiceiuri diferite în fiecare din regiunile sale istorice, precum și despre biserici devenite ”carte și cronică în comunitățile locale”.

Atelierul a fost pregătit de către Doamna Dr. Denise Zahiu, Coordonator programe din cadrul Comitetului Parohial, ajutată de Doamna Mihaela Popa și de alte doamne din cadrul Comitetului Parohial, care au oferit tuturor participanților Diplome de participare și daruri simbolice, specifice momentului.

A fost prezent un reporter de la Radio Trinitas, care a luat mai multe interviuri preotului paroh Mircea Uță, Doamnei Aurelia Tudor, Doamnei Denise Zahiu, precum și mai multor copii, în calitate de «mici artiști».