Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, în scuarul bisericii cu Hramul "Sf. Arh. Mihail și Gavriil" din comuna Coșcalia, orașul Căușeni, Republica Moldova, s-a desfășurat în data de 26 aprilie Festivalul Itinerar Pascal Hristos a înviat !, Ediția a V-a, organizat de Protopopiatul Căușeni, cu participarea Parohiei înfrățite cu noi, Acoperământul Maicii Domnului, din Căușeni.

Festivalul a început cu prezentarea expozițiilor pascale pregătite de colectivele prezente la Festival, unde Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin, prezent la eveniment, a apreciat lucrarea fiecărui colectiv și a încurajat străduința și dragostea participanților pentru împodobirea și înfrumusețarea acestui eveniment.

Sub mângâierea razelor calde de soare și a aerului proaspăt de primăvară, colectivele corale adunate la sărbătoare au început să încânte sufletele celor prezenți cu farmecul dulce al cântărilor Pascale, cu versuri alese și înălțătoare, care au trezit  în suflete multă pace lăuntrică ca și atunci "când simți că în suflet serafimii îți cântă", după cum s-a exprimat cineva din participanți.

La sfârșit Părintele Episcop a apreciat talentul și dragostea fiecărui colectiv și a menționat că "este foarte important sa împletim credința în Hristos cel Înviat cu cultura și valoarea folclorului nostru național care ne determină pe noi ca societate să aducem în mod deosebit slavă lui Dumnezeu".

Toate colectivele găzduite de primăria Coșcalia, în conlucrare cu părintele paroh Andrei Popovici, care a dat dovadă de multă stăruință, fiind susținut și de întregul protopopiat de Căușeni, au primit diplome de participare și cadouri pregătite de centrul social "Misericordia", iar Preasfințitul Părinte Episcop Veniamin i-a bucurat pe toți participanții cu dulciuri.

Bineînțeles, cel mai important și evidențiat mesaj al sărbătorii de astăzi a fost salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat! Sursa: Protopopiatul Căușeni