Elena Marin este elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială 113 din București, școală aflată pe raza parohiei noastre. Ea a participat împreună cu sora ei geamănă, Andreea Marin, la Olimpiada Internațională SmartyKids de Aritmetică mentală, desfășurată în localitatea Albena, din Bulgaria.

Duminică 19 iunie 2022, la finalul slujbei Sfintei Liturghii, părintele paroh a premiat pe cele două ”buburuze internaționale”, enoriașe ale parohiei noastre, pentru participarea, respective obținerea Premiului II de către Elena Marin la această Olimpiadă. Acestea au primit din partea parohiei câte o Diplomă de apreciere și daruri simbolice. Momentul a fost încărcat de emoție și de multă bucurie.

În cadrul Programului educațional ”Aritmetica mentală”, copiii beneficiază de multă atenție și îndrumare din partea profesorilor de la Centrele SmartyKids! Conceptul este unic. Fiecare copil lucrează, aprofundează și se dezvoltă în ritmul său. Dezvoltarea copiilor se face într-un mod rapid, ca parte a fiecăruia, dezvoltarea lor este continuă, susținută și urmarită în permanență de echipele SmartyKids! După școală, copii se pot familiariza cu noțiunea de aritmetică mentală, vor putea cunoaște noțiuni elementare despre aritmetica mentală, vor înțelege cum să folosească abacul și vor calcula primul șir de numere pe abac. Aritmetica mentală ajută copiii să își canalizeze și concentreze capacitățile pe rezolvarea problemelor, să îmbunatațească diligența, atenția, comunicarea, imaginația și intuiția. Cu ajutorul aritmeticii mentale, copiii se dezvoltă armonios. Ei se vor concentra mai bine și își vor dezvolta aptitudinile ca memoria fotografică, calcule matematice și logică.