In buna tradiție a anilor trecuți, parohia noastră a organizat sâmbătă 17 februarie a.c., în foișorul bisericii, tradiționalul "Atelier de mărțișoare", ajuns la a XII-a ediție. După cum mărturisește chiar numele, activitatea este una care invită pe participanți la creativitate și exuberanță, menținând în același timp, accentul pe frumoasele obiceiuri românești care însoțesc venirea primăverii.

La ediția din acest an a atelierului au participat elevi de la Școala Gimnazială nr. 133 din parohia noastră, însoțiți de doamna profesoara de Religie, Elena Mihail. Voluntarii parohiei noastre i-au așteptat cu ceai cald, dar și cu o mulțime de lucrușoare drăguțe din care cei mici au confecționat mărțișoarele. Atmosfera a fost prin ea însăși, vestitoare de primăvară, copiii bucurându-se de a fi împreună și de a avea prilejul să creeze cu mânuțele lor, lucruri frumoase cu care să aducă zâmbet părinților și bunicilor. Nu mică le-a fost mirarea și cu adevărat mare le-a fost bucuria când au auzit că o parte din munca și joaca lor se va transforma în ajutor  pentru alți copii care nu au cui da mărțișoare primăvara.

Voluntarii au pus creațiile lor pe un expozitor care va constitui obiectul Târgului de mărțișoare, care se va derula în următoarele trei săptămâni. In cadrul Târgului, credincioșii și le vor putea alege, contribuind în schimb cu sume benevole, la colecta pe care o organizam in beneficiul copiilor orfani aflați în grija părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

Toate aceste activități sunt parte a programului parohial "Să ajutăm printr-un mărțișor" pe care parohia noastră îl derulează din anul 2012.