Juriul format din: Sandu Pop (președintele juriului), Miruna Ionescu, Daniel Madia, Pr. Ionel Miron și Pr. Mircea Alexă Uță, a analizat prestația celor 13 concurenți intrați în finala celei de a XII-a ediție a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor» și a stabilit acordarea următoarelor premii:

Marele premiu al juriuluiCarmen Mustață, cu piesa: Cu crucea-n spate (Irești, Vrancea)

Premiul de popularitateMaria Ingrid Dragomir, cu piesa: Ridica-voi ochii mei (Ilfov)

Secțiunea I:

Premiul I: Ioana Ghiță, cu piesa: Maria și Marta (Irești, Vrancea)

Premiul II: Abel Bratu, cu piesa: Blândul Păstor (București)

Premiul III: Adelina Baicu, cu piesa: La Tine vin Măicuță (com. Berceni, Ilfov)

Mențiunea I: Alexandru Miron, cu piesa: Imnul Maicii Domnului (Irești, Vrancea)

Mențiunea II: Anamaria Serghie, cu piesa: Veniți creștini la rugăciune (București)

Mențiunea III: Alexandra Gabor, cu piesa: Am venit, Măicuță (București)

Secțiunea II:

Premiul I: Maria Paraschivoiu, cu piesa: Mi-ai dat Doamne glasul dulce (Prahova)

Premiul II: Selena Mărgean, cu piesa: Parcă te văd Doamne Iisuse (Giurgiu)

Premiul III: Olguța Postolache, cu piesa: Vreau lângă Dumnezeu (București)

Mențiunea I: Elena Bercuci, cu piesa: A bătut la ușa ta cineva... (Focșani, Vrancea)

Mențiunea II: Maria Pintea, cu piesa: Ce folos, viață fără de Hristos (Irești, Vrancea)

Festivalul de pricesne a fost transmis live pe pagina de Facebook/Lumina cuvântului, cu sprijinul domnului teolog Cornelius Florin Stoica, având aproape 3000 de telespectatori.

Organizarea evenimentului a fost susținută exclusiv cu voluntari din parohie și cu resurse proprii obținute din donațiile enoriașilor. Participarea publicului a fost numeroasă și entuziastă, curtea bisericii umplându-se cu mai bine de 350 de persoane, care au dorit să asculte cântecele aduse de concurenți din mai multe zone geografice și folclorice ale țării.   

În cuvântul ținut înaintea Festivității de premiere, maestrul Sandu Pop (Văru Săndel) a arătat că ceea ce s-a văzut acum pe scenă ”au fost cei buni dintre cei buni selecționați la preselecție” și surpriza plăcută pe care a avut-o văzând cu cât drag tinerii îl laudă, prin cântec, pe Dumnezeu.

„Festivalul de pricesne este o activitate misionară, nu numai culturală, întrucât ați ascultat cântări religioase, cu nuanță populară, cântece autentice româ­nești. Și anul acesta am observat foarte multă seriozitate cu care copiii s-au pregătit pentru acest spectacol. Pentru ei, evenimentul de astăzi are o dublă semnificație, atât religioasă, cât și artistică, care împreună îi va forma pentru a deveni oamenii de nădejde ai Bisericii. Muzica ne atrage și prin intermediul ei Îl putem lăuda pe Dumnezeu. De altfel, întreaga activitate desfășurată de parohia noastră este sub auspiciile muzicii. Am fost impresionat de seriozitatea și abnegația copiilor, iar lucrul acesta s-a văzut pentru că a fost foarte greu de jurizat. Amintim că festivalul este misionar, iar premiile sunt simbolice”, a spus părintele paroh Mircea Uță.

Părintele paroh a mulțumit, apoi, în numele parohiei organizatoare, membrilor juriului pentru participarea la această ediție a Festivalului de pricesne, concurenților, membrilor comunității parohiale, celor care au asigurat sonorizarea evenimentului și transmiterea acestuia live pe facebook/lumina cuvântului și câtorva persoane inimoase și darnice.

                                                                        Carmen Mustață - Irești jud.Vrancea