Ca urmare a colaborării dintre Parlamentul României cu Parlamentul din Coreea de sud, părintele Ion Armași a participat la Seul, în săptămâna care s-a încheiat, împreună cu o delegație a Parlamentului României, la o acțiune intitulata: "Micul dejun cu rugăciune".

După oficierea sfintei liturghii, părintele Ionică a vorbit enoriașilor despre această vizită efectuată în Coreea de Sud, arătând printre altele că această țară se află printre statele cu cea mai mare densitate a populației, având 50 milioane locuitori, iar orașul Seul - capitala - înglobează un număr de 22 de milioane de locuitori.

 

Pe lângă faptul că impresionează prin populația foarte densă, autostrăzile suspendate și blocurile de peste 30 de etaje, Coreea de Sud este și deținătoarea unui creștinism practic, manifestat odată cu modernizarea țării. Religia creștină a pătruns în Coreea de Sud în urmă cu 128 de ani, în prezent aproximativ 28% din populație fiind creștină.

Observând caracterul și modul de viață al coreenilor, Pr. Ionică a ținut să sublinieze anumite aspecte, făcând o oarecare analogie cu acțiunile Bisericii Ortodoxe Române. Unul dintre cele mai importante aspecte evidențiate în cazul coreenilor este misiunea pe care aceștia o desfășoară în lume; astfel, mii de pastori coreeni plecați în misiune răspândesc, odată cu mesajul creștin și afacerile coreene. In ceea ce privește activitatea socială, coreenii se fac remarcați prin obiceiuri și principii deosebite, fiind deschiși și atenți la ajutorarea aproapelui. Au în desfășurare mii de proiecte sociale, iar în ceea ce privește contribuția financiară, fiecare coreean dă 10% din venitul, lunar, Bisericii. De asemenea, există și o Biserică metodistă, ce își are sediul într-o construcție ridicată pe 10 etaje, ce se remarcă prin îngrijirea copiilor foarte talentați și apropiați de Biserică.

Aducând aprecieri față de buna organizarea de acțiunii parlamentarilor români în Coreea de sud și impresionat de buna organizare a coreenilor, pe care-i caracterizează voința și hărnicia, părintele Ionică a concluzionat : "Vor fi alții și mai credincioși și mai harnici și mai darnici, însă noi suntem datori să încercăm mereu să facem mai mult, toate acestea fără a ne lăuda în credința noastră".