Pe scena Festivalului au urcat 22 de interpreți selecționați de la cele 15 școli gimnaziale și 14 parohii participante la edițiile anterioare ale Festivalului. A V-a ediţie a Festivalului de pricesne s-a bucurat de prezenţa unor invitați speciali, care au concertat: îndrăgita interpretă de pricesne Doamna Teodora Țucă Păunescu, părintele Georgian Alexandrescu, cunoscut mai ales credincioșilor din Ploiești, dar și publicului larg de la emisiunile Tezaur Folcloric de la TVR, părintele Cristian Moldovan, fost artist liric al Teatrului de Operetă; ca și anul trecut, părintele paroh Mircea Alexă Uță a interpretat o priceasnă și anume «Noaptea e stăpână-n vale». Festivalul s-a bucurat de prezența unei delegații a Parohiei S.Angela Merici din Milano, parohie înfrățită cu Parohia Apărătorii Patriei II, delegație formată din 25 de persoane și condusă de către părintele paroh Vittorio Bataglia. Delegația italiană s-a aflat câteva zile în România, întrucât a efectuat un pelerinaj la mai multe centre de spiritualitate și cultură românească, menținând dialogul, început în urmă cu 13 ani, cu Biserica Ortodoxă Română.
Laureații Festivalului de pricesne de la Prima Secțiune au fost următorii: Georgiana Aurică, elevă la Colegiul Național de artă Dinu Lipatti, câștigătoare a premiul I la ediția a III-a a Festivalului nostru, care a interpretat piesa «Dacă n-ai fi tu Iisuse»; Ionuţ Alexe, în vârstă de 11 ani,fiu de preot și câștigător a două premii la edițiile anterioare ale Festivalului, a interpretat piesa «Să faci o Iisuse»; Grupul vocal «Angelicus» format din Diana Zoană și Eduard Antofie elevi la Șc. Gimnazială nr.133, respectiv nr.189, a interpretat piesa «Din mormântul întunecat»; Grupul vocal „Ecou”, format din Diana Zoană, Beatrice Macovei şi Valentina Botorogeanu, eleve în clasa a IV-a la Șc. Gimnazială nr.133, care a obținut la ediția anterioară a Festivalului premiul I de la Prima Secțiune, a interpretat piesa «Simone, Simone»; Antonio Tȋrnaru, a interpretat piesa«Blândul Păstor»; Robert Dumitru, elev la Școala Gimnazială nr.133, a interpretat piesa «A bătut la ușa Ta cineva»; Teodora Moldovan, care a impresionat membrii juriului ediției a II-a a Festivalului, care i-au acordat acesteia Premiul special al juriului, a interpretat piesa «A venit un om la Domnul»; Cristina Mihaela Dugală, ȋn vârstă de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Șc. Gimnazială nr.189, care a interpretat piesa «Pentru tine Domane»; Patricia Roventa, elevă la Șc. Gimnazială nr.189, membră a trupei «Allegretto» de la Palatul Național al Copiilor, a interpretat piesa «O, Iisuse, îți mulțumim!».
Laureații Secțiunii a II-a a Festivalului au fost: Elena Hristu, câștigătoare a Marelui premiul al juriul la ediția a III-a a Festivalului, care a interpretat piesa «La umbra crucii Tale»; Magdalena Bratu, a interpretatpiesa «Câte daruri minunate»; Romeo Tudorache, câștigător al Premiului de popularitate al juriului, la ediția a III-a a Festivalului, a interpretat piesa «Balada Brâncovenilor»; Florin Mihail Bratu, care a obținut premiul II, respectiv III, la precedentele ediții ale Festivalului, a interpretat piesa «Jos sub crucea răsturnată»; Marioara Iusumbeili, care a interpretat piesa «Împărăția Ta»; Ionuț Postolache, câștigător al Marelui Premiu al juriului laprecedenta ediție a Festivalului, a interpretat piesa «Așa grăiește Domnul slavei»; Duetul vocal al parohiei «Constantin Brâncoveanu», format din Florin Pascaru și Andrei George Radu, care a interpretat piesa «Ridica-voi ochii mei».
Având în vedere că mâine este 1 iunie, ziua internațională a copilului, în curtea bisericii a fost vernisată o expoziție de icoane pe sticlă realizate, sub îndrumarea pictoriţei Genoveva Cotăneanu, de către copiii din Centrul de Zi “Casa Speranţei”, Centrul de Zi “Eu şi Prietenii Mei” şi Complexul «Sf. Spiridon» din cadrul Directie Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.
Pe scena Festivalul au mai urcat două invitate foarte speciale: Andra Petre din București, elevă în clasa a VI-a la Școala Specială Gimnazială pentru deficienți de vedere, deținătoare a Marelui Premiu al juriului la Festivalul Sabin Drăgoi și a Premiul I pentru cea mai bună interpretare din opera unui compozitor român – Mihail Jora, care a interpretat la pian Preludiu și Fuga de Bach; micuța japoneză Sara Nukina, în vârstă de 10 ani, fiica unui japonez din Nagoia, cunoscută ca mic star atât de la Televiziunea română, cât și de la cea niponă; ea a interpretat o priceasnă, fiind îmbrăcată în chimono japonez.
În încheiere părintele paroh Mircea Uță, împreună cu rev. Vittorio Bataglia au oferit laureaților medalii și diplome, precum și daruri.
Festivalul a fost prezentat de Ionuț Postolache, bilingv, în românește și în italiană.