Parohia Apărătorii Patriei II în parteneriat cu Asociația «Armedar Quality of life», dorește să organizeze în toamna aceasta o Campanie de donare de sânge, denumită «Prețuiește viața!» (parohia noastră este la a IV-a ediție). La această campanie ar putea participa alături de enoriașii parohiei noastre și enoriași donatori de la alte parohii din Sectorul 4.

Data când ar putea să se desfășoare această acțiune poate fi în jurul zilei de 15 noiembrie a.c., odată cu începerea Postului Crăciunului, iar locul de desfășurare al acțiunii umanitare ar putea fi spitalul din vecinătate Alexandru Obregia, loc recomandat din punct de vedere medical și igienico-sanitar.

Inscrierile donatorilor, precum si informații suplimentare privind desfășurarea acțiunii umanitare se pot obține de la doamna asistent medical Mihaela Ciocârlan, de la Cabinetul nostru medical parohial, telefon 0721.245.552.

Printre beneficiile medicale ale donării de sânge amintim: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%. În urma donării de sânge, rezistența organismului la șocuri crește, astfel că, în cazul unui accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, iar persoana în cauză reacționează ușor la o transfuzie de sânge, fiind deja obişnuită cu pierderea de sânge şi înlocuirea acestuia.