La inițiativa părintelui paroh, la data de 6 octombrie 2013 se constituia Corala mixtă parohială Ambroziana, formată din tineri și adulți, enoriași ai parohiei, care dau răspunsurile liturgice duminicale și în sărbători la Sfânta Liturghie. Acest proiect răspundea dorinței de implicare mai mare a enoriașilor în activitățile culturale ale parohiei, precum și o alternativă la corala parohială bărbătească existentă la acea dată «Sanctus Ambrosius», formată numai din studenți teologi.  

Numele coralei Ambroziana a fost dat de la numele ocrotitorului parohiei, Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului (+397), creator al Liturghiei ambroziene, scriitor de cărți teologice și compozitor de muzică sacră occidentală.

Înainte de constituirea Coralei mixte, la biserica noastră a funcționat Corala bărbătească „Sanctus Ambrosius”, care s-a constituit la inițiativa preotului paroh, în anul 2003, odată cu fondarea Organizației parohiale de tineret „Sfântul Ambrozie”, cu sprijinul studenților de la Teologie, care făceau practică liturgică la parohia noastră.

Înainte de constituirea Coralei bărbătești, la sfintele slujbe, fostul preot paroh, Matei Constantin, avea un cor de câțiva copii, care cântau în jurul unei profesoare de muzică, nevăzătoare, care se ajuta în executarea melodiilor de o orgă electronică. Probabil, parohia noastră era singura parohie ortodoxă din România, în care, în timpul regimului comunist și chiar după anul 1989, răspunsurile liturgice erau date de voci, acompaniate de orgă.

III. Componența Coralei mixte Ambroziana

Din această formație corală fac parte enoriași voluntari ai parohiei, studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, care fac practică liturgică la biserica noastră, precum și studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București. Membrii acestei corale își înmulțesc talanții primiți de la Dumnezeu, prin intermediul muzicii, precum și a activităților culturale derulate de biserica noastră, în folosul spiritual al membrilor comunității parohiale.

Membrii coralei sunt de diferite profesii, precum: asistente medicale, ingineri, economiști, contabili, ingineri horticultori, croitorese, ingineri electro-tehniști, manageri bancari, psihologi etc.

În prezent, corala mixtă parohială Ambroziana este formată din 22 de  persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 80 de ani, repartizate pe patru voci: soprane, altiste, tenori și bași. 

La soprane cântă următoarele persoane: Luminița Zaharia (secretara coralei), Iolanda Găvarnă (solistă), Niculina Băgăițeanu, Maria Alionte, Maria Marin, Maria Constanța Ivan, Elena Luminița Toboș, Mariana Arsântioaia, Daniela Valeria Mihăilă, Nela Zmarandache, Maria Arhire, Mihaela Ciocârlan, Corina Mihaela Nicolae, Marinela Zaverea.

La altiste cântă următoarele persoane: Magdalena Bratu (solistă), Fana Isac (solistă) și Mariana Mogoșmortean.

Ca tenori, cântă următoarele persoane: Valentin Palma (solist), Ștefan Costea Marcu (solist), Alexandru Radu, Ciprian Reghină, Ștefan Purnichi și Adrian Constantin.

La bass cântă: Ionuț Postolache (solist).

Dirijorul Coralei Ambroziana este teologul  Ionuț Postolache, masterand în Teologie la Universitatea București.

IV.  Repertoriul coralei

Corala mixtă Ambroziana susține, în principal, programul liturgic al bisericii Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie, interpretând, coral, piese muzicale pentru coruri mixte. Piesele muzicale interpretate sunt compuse de către mari compozitori, precum: Nicolae Lungu, Gavriil Musicescu, Gheorghe Cucu, Ion Popescu – Pasărea, Ion Costescu, Gh. Danga, și de către teologii Ciprian Reghină și Ionuț Postolache, care au compus câteva partituri din cadrul Sfintei Liturghii, adaptate coralei noastre de amatori, etc.