COMUNICAT DE PRESĂ 

În cerdacul Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie, din cartierul bucureștean Berceni (Piața Sudului), va avea loc duminică 3 iunie 2018, orele 16, a VIII-a ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor” (www.sfantulambrozie.ro), manifestare culturală și misionară, organizată anual, începând cu anul 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Pe scena Festivalului au urcat, de-a lungul anilor, la preselecții și în finală, peste 450 de concurenți, la cele două secțiuni: secțiunea I, pentru copii și elevi cu vârsta «până în 15 ani» și secțiunea a II-a, pentru interpreți cu vârsta «peste 15 de ani».

Acest Festival s-a născut din dorința de a descoperi şi prezenta pricesne cunoscute şi necunoscute publicului larg, în interpretarea unor elevi, tineri sau adulți, iubitori de Hristos și de muzică.

În cursa pentru câștigarea Marelui Premiu s-au înscris la ediția din anul acesta a Festivalului un număr de 20 de candidați, proveniți de la mai multe școli gimnaziale și de la mai multe parohii. Urmare preselecției din data de 31 mai 2018, în finală vor intra 14 interpreți.

A VIII-a ediție a Festivalului de pricesne se bucură de prezenta unor invitați speciali, precum Doamna Aneta Stan, doamna folclorului dobrogean, președinte al juriului, doamna Monica Ghiurco, jurnalist senior TVR și Pr. Marius Dumitrescu, asistent universitar la catedra de muzică a Facultății de Teologie din București. Prezentatoarea Festivalului va fi Georgiana Aurică, câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului.

Pe scena Festivalului de pricesne «Blândul Păstor» vor urca în partea a doua, dedicată Centenarului Marii Uniri, mai mulți interpreți și coruri de copii și adulți din Capitală, depășind numărul de 100 de artiști.

Premiile oferite de către parohia organizatoare constau în trofee, diplome și daruri simbolice. Premiile nu sunt în bani, ci în apreciere și dragoste creștină.