Doamne Dumnezeule, Domnul timpului și al veșniciei, tu ești cel de azi și de mâine, eşti trecutul și viitorul.

 

La sfârșitul acestui an eu îți mulțumesc pentru tot ceea ce am primit de la Tine.

 

Mulțumesc pentru viață, mulțumesc pentru iubire, pentru flori, pentru aer, pentru soare, pentru momentele fericite și pentru cele cu întristare, pentru tot ceea ce a fost posibil de făcut, precum și pentru cele neîmplinite. 

 

Iți ofer tot ceea ce am realizat anul acesta: munca pe care am reușit să o fac, lucrurile care au trecut prin mâinile mele și tot ceea ce am realizat cu ele.

 

Mă rog pentru persoanele care în timpul acestui an le-am iubit, noii prieteni și pe cei vechi; mă rog pentru cei care îmi sunt aproape, pentru cei pe care nu am putut să îi ajut, pentru cei cu care am împărtășit viața, munca, durerea și bucuria.

 

Însă Doamne, astăzi vreau să îți cer iertare: iertare pentru timpul pierdut, pentru banii cheltuiți greșit, iertare pentru cuvintele fără rost și pentru munca făcută rău, iertare pentru că trăiesc fără entuziasm, iertare și pentru rugăciunea pe care am tot amânat-o și pe care doar acum ți-o prezint, iertare pentru tot ceea ce am uitat. Pentru toate acestea îți cer, din nou, iertare !

 

Mâine începe un an nou. Astăzi îți cer pentru mine, pentru familia mea și pentru prietenii mei, pace, bucurie, putere și prudență, luciditate și înțelepciune. Doresc să trăiesc fiecare clipă cu optimism și bunătate, oferindu-le celorlalți o inimă milostivă și plină de bunătate. 

 

Închide urechile mele în fața oricărei minciuni și buzele mele în fața oricăror cuvinte false, egoiste, care pot răni.

 

Deschide viața mea la tot ceea ce este bun; fă ca duhul meu să fie plin de binecuvântare, care să-mi călăuzească pașii, oriunde, în noul an. Doamne, dă tuturor celor pentru care mă rog: înțelepciune, pace și iubire.

 

Fă ca prietenia noastră să dureze!

 

Dăruiește tuturor un an fericit și învață-i să fie fericiți! Amin. 

                                                                                          pr. Mircea Uță