Acest proiect cultural și misionar se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, anual, începând cu anul 2011. În pofida restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, dorim să nu întrerupem șirul edițiilor anuale ale festivalului de pricesne. De aceea, parohia noastră dorește să organizeze anul acesta, într-o formă mai restrânsă, cea de-a X-a ediție.

La ediția jubiliară de anul acesta, ne propunem să invităm doar câțiva laureați ai edițiilor anterioare, care vor interpreta o priceasnă tradițională, festivalul nemaiavând formatul uni concurs, fapt pentru care, nu mai este nevoie de prezența unui juriu de specialitate, care să stabilească premianții.

Dorința de organizare a acestei ediții se leagă și de hotărârea Sfântului Sinod care a declarat anul 2020 ca An Omagial al pastorației părinților și copiilor. De aceea, dorim să folosim această ocazie pentru a uni evenimentul cultural menționat, cu un altul, devenit deja tradiție în parohia noastră și anume: sărbătoarea dedicată Duminicii Bunicilor ajunsă la ediția a IV-a (pe 9 septembrie sunt pomeniți Sfinții și Dumnezeieștii Părinte Ioachim și Ana). În acest sens, în partea a doua a spectacolului, dorim să invităm câteva persoane din parohie care să aducă o mărturie de viață: soț-soție, părinți-copii, bunici-nepoți, care fie să interpreteze o piesă muzicală, fie să prezinte o activitate culturală pe care familia respectivă o desfășoară: pictură, literatură, poezie, implicare în stoparea pandemiei etc.

În cadrul organizării evenimentului, ne propunem să luăm următoarele măsuri pentru prevenirea infectării cu coronoavirus: oferirea de măști chirurgicale tuturor participanților la intrarea în curtea parohiei; punerea la dispoziție de dezinfectant la intrare; menținerea distanței fizice între persoane de doi metri.