Protoieria Sector IV Capitală, cu îndemnul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, ne cheamă să fim solidari cu cei aflați în suferință şi să luăm parte la campania de donare de sânge. Donarea de sânge este darul vieţii! Fără donatori, multi bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi! Deocamdată nu s-a descoperit un înlocuitor al sângelui, așa că donarea este singura soluție pentru a putea face față nevoilor de sânge și elemente ale sângelui necesare terapeuticii transfuzionale. Medicii și chirurgii se bazează pe donarea de sânge pentru a efectua, în fiecare zi, o serie de intervenții care salvează viața oamenilor, sau o prelungesc.

Înainte de donare, vă recomandăm: să fiți odihniți și bine hidratați; să nu fumați și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate; să nu consumați medicamente (aspirina, anticoagulante, antidiabetice, etc); o stare bună de sănătate fizică si mentală, stare de igienă personală corespunzătoare; să aveți un act de identitate în original.

Acțiunea se desfășoară în ziua de sâmbătă, 19 septembrie 2020, între orele 800-1200, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti Str. Constantin Caracaş nr. 2, Bucureşti, Sector 1 (în spatele Spitalului Filantropia din Piața Victoriei. Mai multe detalii despre donarea de sânge puteți afla pe www.ctsbucuresti.ro.