Finalul Festivalului de pricesne a fost unul emoționant. Părintele paroh Mircea Uță a pregătit medalia jubiliară a Festivalului și o diplomă pentru a fi oferite unei laureate a Festivalului, dar care nu a putut participa fizic anul aceasta, fiind internată la o clinică medicală din Viena. Este vorba de Sara Nukina, interpreta româno-japoneză în vârstă de 16 ani diagnosticată cu o boală gravă la cap. Lipsa semnalului a făcut imposibilă realizarea legăturii telefonice în direct cu Sara, așa cum era programat în desfășurătorul programului Festivalului.

Cu toate acestea Sara a reușit să transmită, via whatsapp, următorul mesaj participanților la Festival: "Dragi Prieteni! Anul acesta sunt departe de voi și de Festivalul de pricesne «Blândul Păstor». Sunt în spital la Viena unde lupt cu o boală grea. Dumnezeu este mare și îmi pun nădejdea în El. Vă mulțumesc pentru rugăciuni și pentru că sunteți alături de mine. Mulțumesc părinților slujitori că mă pomenesc în slujbe și rugăciuni. Felicitări tuturor laureaților și celor care organizează acest minunat Festival și îl rog pe Domnul nostru Iisus Hristos să ne revedem toți, cu bine, la următoarea ediție a Festivalului. Cu drag Sara Nukina”.

A X-a ediție a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor» s-a încheiat în aplauzele întregii asistențe, cu o lacrimă căzută de emoție în colțul ochiului multora dintre participanți, dar și cu bucuria  și nădejdea revederii la viitoarea ediție.