Duminica 27 septembrie, părintele paroh Mircea Uţă a dorit să își exprime recunoștința, făcând o plăcută surpriza enoriașilor care, într-un fel sau altul, și-au adus contribuția la organizarea Festivalului de pricesne "Blândul Pastor" și a evenimentului unit cu acesta: "Duminica Bunicilor". 

Astfel, imediat după Sf. Liturghie, părintele a invitat pe scena mai mulți enoriași, alături de părintele Cosmin, care s-au ostenit să pună la punct, alături de preoții parohiei, toate detaliile care au ținut de desfășurarea celor două evenimente. Fiecare dintre ei a fost nominalizat și a urcat pe scena, în aplauzele onorante ale celor prezenți, primind Diploma jubiliară a Festivalului de pricesne. Cei care s-au implicat în mod deosebit, au primit alături de Diplomă și medalia jubiliară a Festivalului. O fotografie de grup a fost făcută la sfârșit, blitzurile multora dintre cei prezenți aprinzându-se pentru a imortaliza evenimentul.

Gestul a fost primit foarte bine de enoriași, care au apreciat faptul ca parohia noastră nu uita niciodată să mulțumească acelora care își asuma activ, rolul de "mădulare" ale Bisericii lui Hristos. 

Câțiva ostenitori dintre cei onorați prin oferirea distincțiilor menționate, au mărturisit că nu se așteptau la un asemenea gest, pentru că ei nu au făcut altceva decât că au împlinit voia lui Hristos, care vrea ca Biserica Sa să fie unită și mădularele sale să acționeze unitar "ca un singur trup".