Membrii comunității noastre parohiale continuă să se implice și anul acesta, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, în Proiectul social filantropic «Să ajutăm printr-un mărțișor», dedicat copiilor orfani de la Valea Plopului și Valea Screzii, din județul Prahova, proiect care a ajuns la a X-a ediție.

Astfel, sâmbătă 27 februarie 2021, începând cu ora 9.30, va avea loc, în biserica parohială, Atelierul de confecționare a mărțișoarelor, la care vor participa în jur de 20 de copii și de elevi de la școlile gimnaziale de pe raza parohiei, respectiv nr.113 și nr.133, însoțiți de părinți și de profesoarele de religie de la cele două școli. Mărțișoarele care vor fi executate manual, vor fi expuse pe panouri în curtea bisericii parohiale, de unde enoriașii vor putea ”achiziționa” și face donații pentru copiii orfani de la Valea Screzii. Aceasta va constitui faza de «autofinanțare» a proiectului social filantropic.

În completarea proiectului, va fi organizată o colectă de haine, de alimente neperisabile și de jucării, care vor fi oferite copiilor orfani de la Valea Plopului – Valea Screzii de către enoriașii care vor participa la «Caravana copilăriei», adică deplasarea la Valea Plopului și consemnarea colectei, la data de 8 mai 2021.