Începând cu 23 mai 2021, Israelul va permite accesul în țară tuturor turiștilor români vaccinați.

Anunțul a fost făcut într-o declarație comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen și a ministrului sănătății, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data amintită, când primele grupuri de turiști vor avea acces în Țara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite accesul în Israel în cea de-a doua etapă.

Condiții

Toți vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului și Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritățile din România.

În acest sens, Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea românească și a trimis deja o propunere la care se așteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru.

Autoritățile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informații despre întreg procesul de acces în Israel.

Agenția de pelerinaje Basilica Travel vă stă la dispoziție pentru orice informație pe site-ul oficial, dar și pe canalele de social media (Facebook și Instagram) unde puteți adresa întrebări și obține informații suplimentare.  Sursa Basilica Travel