Există în parohia noastră mulți oameni inimoși, care ajută la împodobirea și menținerea în curățenie a sfântului locaș și a curții Casei Domnului. Până să se îmbolnăvească, avea grijă de curtea bisericii domnul Aurel Stănescu. Dumnealui planta buxus și trandafiri și semăna gazon pe care le uda zilnic, să se prindă. La cei 80 de ani ai săi, dumnealui nu simțea oboseala când venea la biserică și se ocupa ore întregi de grădină. Acum el stă acasă în izolare cu familia și suferă că nu mai poate veni să își facă datoria față de Dumnezeu.

De mai mulți ani, de grădina bisericii a început să se ocupe o familie de enoriași sensibili și săritori, înzestrați de Dumnezeu cu dăruire față de oameni și iubitori de natură. Ei se numesc Viorel și Mihaela Ciocârlan. Domnul Viorel face totul cu multă pasiune. Îi place grădinăritul foarte mult, deși locuiește la bloc. Se comportă ca un adevărat grădinar. Încă din luna martie a cumpărat semințe de gazon, pe care, după ce le-a semănat, le-a udat zilnic cu grijă, nutrind speranța că la Sfintele Paști curtea și grădina casei Domnului va străluci de lumină și frumusețe. Doamna Mihaela, soția lui, a plantat câteva magnolii în curte, precum și alte flori, pe care le îngrijește cu grijă. La fiecare mare sărbătoare face aranjamente florale la icoanele împărătești de parcă ar lucra la florărie, nu la spitalul Colțea, îngrijind bolnavii.

Dumnezeu să le răsplătească ostenelile, pentru că știut este că Dumnezeu are grijă de ”cei ce iubesc podoaba casei Sale" (Rugăciunea amvonului din Liturghier).