Sub acest îndemn, transformat în campanie oficială a Patriarhiei Române, de sprijinire a donării de sânge, încă din 2013, și anul acesta, Protoieria Sector IV Capitală a chemat enoriașii din parohiile arondate la solidaritate cu cei aflați în situație critică și în mare nevoie de transfuzii. Aflăm de pe site-ul basilica.ro că, din anul 2013 până în anul 2019 au fost donați peste 19.000 litri de sânge în cadrul acestei campanii, acest lucru fiind posibil datorită celor peste 35.000 donatori. Numărul donatorilor din România nu depășește, din păcate, 2% din populație, față de media europeană de 10%. Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în țară este cu mult sub necesarul unităților sanitare. Cele mai mari cantități de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular și în oncologie. 

Parohia noastră s-a alăturat și ea efortului de a ameliora penuria cronică de sânge transfuzabil, chemând enoriașii sâmbătă 12 iunie la mall Grand Arena, unde Protoieria Sector IV Capitală, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București, a organizat un punct mobil de recoltare. Neurmărindu-se publicitatea, nu s-au contabilizat câți și din ce parohii au fost cei care au răspuns apelului, dar știm că numărul lor a fost peste așteptări. Domnul în ascuns vede și în ascuns răsplătește. 

”Nu am donat în numele meu, ci în numele și spre ajutorul tuturor celor care ar fi vrut să doneze, dar din diferite motive, nu au putut. Fapta să nu-mi fie socotită mie. Mă rog ca fiecare picătură de sânge care a curs acolo, să fie socotită în dreptul fiecărui frate sau soră din parohia noastră”- a declarat părintele Cosmin Grigorescu după ce a donat sânge.