După încheierea Sfintei Liturghii oficiată pe altarul de vară din cerdacul parohiei, preoții împreună cu enoriașii au format o procesiune, având praporii bisericii purtați înainte de către doi bărbați, cu toții deplasându-se spre locul unde urmează să fie construită capela mortuară. La locul respectiv a fost pregătită din timp o masă pe care au fost așezate: Sfânta Evanghelie, cruci, sfeșnice, lumânări, căldărușa pentru agheasmă, un busuioc, precum și molitfelnicul, cartea după care se oficiază slujba de sfințire. Mai erau pregătite și așezate pe respectiva masă de către gospodinele ambroziene mai mulți artoși și cozonaci, precum și coliva pentru ctitorii sfintei biserici. La momentul cuvenit, preoții au sfințit terenul pe care era amplasată o cruce de lemn, prin stropire cu sfânta agheasmă și apoi cu mir sfințit. A fost oficiată apoi slujba parastasului pentru ctitorii bisericii, precum și pentru martirii morți pentru credință în închisorile comuniste. Părintele paroh a anunțat intenția deja discutată în cadrul Consiliului Parohial pentru ca, Capela mortuară să aibă ca hram: martirii temnițelor comuniste.

La sfârșit, preotul paroh  Mircea Uță a ținut un cuvânt, prin care a explicat de ce momentul sfințirii locului pentru construirea capelei mortuare a parohiei face parte din momentele istorice pe care le trăiesc enoriașii unei parohii. Au fost amintiți pașii administrativi, anevoioși, parcurși de la primirea binecuvântări din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și până la executarea documentației tehnice a capelei, a proiectului și a arhitecturii acesteia, inclusiv cu obținerea Certificatului de urbanism și a Autorizației de construcție, emise de către Primăria sector 4. Capela mortuară are termen de execuție de doi ani.

La plecarea spre casele lor, enoriașii au fost serviți în curtea bisericii de către membrii Consiliului Parohial și ai Comitetului parohial cu o felie de cozonac, cu colivă, cu un pahar de vin și cu o cafea.