În cerdacul din curtea parohiei noastre va avea loc duminică 12 septembrie 2021, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mai multe manifestări misionar-pastorale și culturale:

1.    Începând cu ora 16.00, se va desfășura cea de­-a XI-a ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”, manifestare culturală și misionară, anuală, organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, începând cu anul 2011. Pe scena Festivalului au urcat, de-a lungul anilor, la preselecții și în finală, peste 750 de concurenți, care au interpretat câte o priceasnă românească în una din cele două secțiuni ale concursului: Secțiunea I, pentru interpreți cu vârsta «până în 15 ani» și Secțiunea a II-a, pentru interpreți cu vârsta «peste 15 de ani».

Acest proiect cultural și misionar este îndrăgit de către tineri și adulți, enoriași ai parohiei noastre și din București, iar în ultimii ani, chiar din alte localități ale țării. Noutatea acestei ediții a Festivalului constă în faptul că din concurs parohial, apoi național, acesta a devenit concurs internațional, întrucât la această ediție vor participa și concurenți din Republica Moldova.

Pentru câștigarea Marelui Premiu al Juriului au intrat în finala Festivalului 14 interpreți, cu vârste cuprinse între 12 și 60 de ani. În virtutea caracterului misionar al Festivalului, premianții vor primi trofee, diplome și daruri simbolice din partea parohiei organizatoare. Din juriul acestei ediții a Festivalului vor face parte următorii artiști: Grigore Leșe, Presbitera Marioara Man Gheorghe, Horațiu Boșca și Iris Elena Țuțuianu, iar din partea parohiei organizatoare Pr. Paroh Mircea Alexă Uță.

2.    Data de 12 septembrie 2021 se află la doar câteva zile după ce Biserica noastră îi sărbătorește pe Sfinții și Dumnezeieștii Părinți Ioachim si Ana - bunicii după trup ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dată la care parohia noastră organizează, de mai mulți ani, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sărbătoarea «Duminica Bunicilor». Astfel, îndată după încheierea Festivalului, va urma sărbătoarea «Duminica Bunicilor», ajunsă la a V-a ediție, care va cuprinde un program cultural care va include piese muzicale și alte expresii ale artei: literatură, poezie, etc.

Anul acesta, atât Festivalul de pricesne, cât și Duminica Bunicilor, au ca tematică hotărârea Sfântului Sinod prin care anul 2021 a fost declarat An omagial al pastorației românilor din afara granițelor României. De aceea, a fost invitat și a acceptat să participe la aceste evenimente PS Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu o delegație de români basarabeni. Astfel, pe scenă vor urca și concurenți care actualmente trăiesc dincolo de hotarele țării mamă, România. Credem că o astfel de întâlnire dintre enoriașii parohiei noastre și reprezentanții diasporei ar fi un prilej ca ei să intre în contact cu realitățile pastorale ale parohiei noastre, lucru care ar favoriza legături de prietenie și chiar o înfrățire între comunitățile noastre locale.

3. Cu prilejul evenimentelor amintite mai sus, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, preotul paroh Mircea Alexă Uță îi va propune Preasfințitului Părinte Episcop Veniamin, la încheierea manifestărilor cultural misionare, înfrățirea parohiei Apărătorii Patriei II – Sf. Ambrozie cu o parohie din cuprinsul Episcopiei Basarabiei de Sud și împreună cu care să fie derulate în viitor, proiecte de folos duhovnicesc, misionar, social și cultural. Preasfințitului Părinte Episcop Veniamin îi va fi înmânat un chivot, dar al Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie din București parohiei din cadrul Episcopiei Basarabiei de sud cu care se va realiza înfrățirea, în semn de unitate de neam și de credință dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului. Manifestarea se va încheia cu «Hora unirii» !