Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, duminică 12 septembrie, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, comunitatea noastră parohială a primit vizita Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

In jurul orelor 9.30, Preasfinția sa a fost primit de către preoții parohiei cu Sfânta Evanghelie și cu Sfânta Cruce, la intrarea dinspre șoseaua Olteniței, având alături de ei doi diaconi, corala parohială Ambroziana și mulțimea credincioșilor adunați dis de dimineață la slujbă. S-a intrat în procesiune în sfânta biserică, unde a urmat rânduiala închinării și îmbrăcarea ierarhului în veșmintele liturgice special pregătite. La doxologia utreniei, soborul a ieșit din sfânta biserică tot în procesiune, având înainte membrii coralei parohiale Ambroziana, care a intonat imnul «Sfinte Dumnezeule!». Sfânta Liturghie a fost oficiată pe altarul de vară din curtea bisericii parohiale, special împodobit cu flori și străjuit de doi prapori și două steaguri mari cu tricolorul României.

În cuvântul de învățătură, vlădica a spus, printre altele: ”În viața noastră de zi cu zi, să-L căutăm pe Dumnezeu în primul rând. Dacă noi căutăm în viață, doar lucrurile lumii despre care ni se pare nouă că sunt frumoase, rămânem la o existență pur pământească, unde credem că se termină totul. Dar viața noastră aici abia începe și se continuă în veșnicie, alături de Hristos Cel răstignit și înviat. Să trăim viața cu ochii ațintiți la crucea lui Hristos, transformând-o ca și Hristos crucea, din materie pieritoare, în jertfă”.

În încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a ținut să aprecieze prestația coralei Ambroziana și eleganta ei apariție în veșmintele de sărbătoare cu pelerinele specifice și să rememoreze câteva din evenimentele și amintirile care îl leagă atât parohia noastră, cât și de părintele paroh Mircea Uță, căruia i-a dăruit în semn de dragoste, icoana sfântului ierarh Dionisie, martirizat de comuniști pe pământul Basarabiei. Părintele Mircea Uță i-a dăruit, la rândul său, o icoană cu Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, ocrotitorul parohiei noastre și un DVD cu slujba de hirotonie întru ieromonah a Preasfințitului, la Mănăstirea Antim din București, care a avut loc în anul 2008, eveniment pe care părintele paroh reușise să îl înregistreze video, dar de care vlădica s-a arătat vădit emoționat. După oficierea Sfintei Liturghii, Consiliul parohial împreună cu gospodinele ambroziene l-au invitat pe înaltul oaspete la o agapă.