Cu ocazia slujirii în parohia noastră a Sfintei Liturghii arhierești în Duminica de dinaintea Înălțării Sfintei Cruci de către Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, în contextul declarării de către Sfântul Sinod anul 2021 ”An Omagial al Pastorației românilor din afara granițelor României”, părintele paroh Mircea Uță a propus Preasfinției Sale, urmare aprobării date anterior de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ca parohia noastră să se înfrățească cu una din parohiile care se află în cuprinsul Episcopiei Basarabiei de Sud.

În preambulul propunerii pe care a făcut-o, părintele Mircea Uță a subliniat experiența de douăzeci de ani a înfrățirii cu parohia catolică SantAngela Merici din Milano și dorința parohiei noastre de a folosi această experiență, investind-o și făcând-o lucrătoare de această dată, într-o relație de acest fel cu o parohie ortodoxă.

Preasfinția Sa a primit cu bucurie inițiativa parohiei noastre și a anunțat că se gândește ca parohia pe care o va rândui să fie apropiată de preocupările pe care parohia noastră le are. În continuare, vlădica a anunțat că parohia românilor basarabeni înfrățită cu parohia noastră va fi Acoperământul Maicii Domnului din orașul Căușeni, Republica Moldova, păstorită ”de un preot la fel de harnic și energic și cu la fel de mulă inițiativă ca părintele paroh Mircea Uță”. Vlădica Veniamin ne-a invitat, în cuvântul său, să vizităm, cât mai curând, viitoarea parohie soră de pe pământul Basarabiei, unde să semnăm protocolul de înfrățire.