După încheierea celei de a XI-a ediție a Festivalului de pricesne «Blândul Păstor» și Sărbătoarea «Duminica Bunicilor», unii dintre participanți direcți sau prin intermediul internetului au dorit să își exprime unele gânduri sau aprecieri despre aceste două evenimente culturale și misionare ale parohiei noastre:

PS Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria: Felicitări!

Ester Tuffi (Milano): Manifestazione molto importante. Complimenti di cuore!

Ionel Citireag (America de Nord): Am ascultat cu mare plăcere de aici din America, prin intermediul transmisiunii directe pe internet, Festivalul de Pricesne «Blândul Păstor». A fost un eveniment de folos pentru suflet care a adus multă bucurie. Sincer mi-au dat lacrimile la cântecele și pricesnele ”cu mama”. De ce? Nu stiu. Dar așa a fost.. Mi-a plăcut, de asemenea, cuvântului D-lui Grigore Lese, spre învățătură și seriozitate. Pe ansamblu toată lumea a fost minunată. Mulțumim Bunului Dumnezeu și Maicii Lui pentru toate bucuriile oferite ! Vă îmbrățișăm!

Pr. Cristian Moldovan: Cu multă dragoste creștinească și bucurie duhovnicească, aducem mulțumire Preacuratei Fecioare Maria, Măicuța Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pentru darurile ce le revarsă asupra părintelui Mircea Uță,  care cu dragoste și dorința de a da slavă lui Dumnezeu prin melosul popular și nu numai, aduce oamenilor o bucurie desăvârșită, an de an, prin Festivalul de pricesne ”Blândul Păstor”, devenit unul național, iar anul aceasta unul internațional. Acest Festival ne luminează inima, sufletul și aprinde mereu candela credinței prin frumoasele interpretări de pricesne închinate Maicii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, prin glasurile mereu  dăruite să încânte sufletele auditoriului prezent an de an. Sunt cu toată ființa mea alături de pr. Mircea Uță,  vrednic și credincios om, preot și părinte sufletesc și duhovnicesc al tuturor în toate spre slava lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe care îl rugam împreună cu Măicuța Domnului să ne dăruiască tuturor celor care participam, contribuim și ne aducem aportul la acest Festival, binecuvântare, pace și bună sporire intru toate,  iar părintelui paroh Har și Dar de a duce pe mai departe acest minunat Festival !

Pr. Gabriel Frunză (Ploiești): Ne-am simțit tare bine! Dumnezeu, ti-a dat părinte Mircea "talantul" de a face lucrurile meticulos! Desigur, multa trudă se regăsește în cele realizate, dar și dragoste de frumos! Felicitări, pe de o parte, iar partea cea mai importanta, ar fi : "Slava lui Dumnezeu, pentru toate !" Mult spor, pe "Cărarea Mântuirii!" Vă îmbrățișăm cu mult drag !

Pr. Cosmin Grigorescu: Ne bucuram că Ziarul Lumina a ales să reflecte în paginile sale, evenimentele găzduite de parohia noastră, în frumoasa duminică de la mijloc de septembrie. Bucuria nu e pentru că "am apărut și noi la gazetă", deși faptul de a fi apărut acolo, în ziarul Patriarhiei Romane, e în sine o recunoaștere a valorii evenimentului mediatizat. Ne bucurăm că, prin intermediul acestui ziar se împlinește porunca Mântuitorului: "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând faptele voastre cele bune, să dea slavă Tatălui ceresc". Să ne amintim: fiecare dintre noi, cei botezați suntem lumina a lumii, prin faptele noastre personale care, desigur, nu trebuie făcute cu scopul de a fi văzute, dar se văd, dacă sunt lumină. "Căci nimeni nu pune făclia sub obroc ci o pune sus ca să lumineze tuturor din casă". La fel, fiecare comunitate parohială este lumină a lumii prin faptele pe care le face, pentru alte comunități și pentru satele și orașele și țara în care ele făptuiesc. Ne bucurăm că această lumină cu care Hristos a luminat duminica aceea, a strălucit în Ziarul Lumina, ca și alții să o vadă spre întărire în credință si spre inspirație.

Florin Bratu (protopsaltul Bisericii Înălțarea Domnului–Târca): An de  an, poposesc în mijlocul familiei parohiei Sfântul Ambrozie, din cetatea Bucureștilor. Venisem aici în anul 2009, la resfințirea bisericii alături de Vlădica Varsanufie, neștiind că doar peste 3 ani voi deveni și eu membru din comunitatea organizată și păstorită de inegalabilul și încântătorul paroh, Părintele Mircea Uță.

Am participat de atunci la toate edițiile Festivalului de pricesne “Blândul Păstor”, fie concurent, fie simplu invitat. Despre Festivalul acesta am putea spune multe, însă esențialul este că Părintele Uță, prin ideea sa, a adus în mijlocul aglomeratului București, liniștea rugăciunii interpretate prin cântare. Dar nu a adus o cântare de rit bizantin, sau coral, ci a adus o cântare tradițională, născută din dragostea singurului popor care o numește pe Maica Domnului, “Măicuță”. Astfel, an de an, în chip tainic în curtea Bisericii Sfântul Ambrozie, are loc o unire a tuturor zonelor țării prin concurați minunați, care mai de care, gătiți de sărbătoare, în minunate costume populare, aducându-ne aminte că “tot ce-i românesc nu piere”.

Au consacrat acest festival nume mari ale folclorului, Mărioara Man Gheorghe, Gheorghe Turda, Aneta Stan, Grigore Leșe, Elisabeta Ticuță, Teodora Țucă Păunescu, rapsozi care au venit și au participat la acest eveniment de o vastă importanță pentru urbea noastră. Pricesnele de la biserica Sfântului Ambrozie, străbat capitala, prin sonorizare, prin live-urile tinerilor pe Facebook, prin intermediul televiziunii, astfel aducând lumea e mai aproape de Dumnezeu. Acesta este rolul pricesnei, de a-L face mai accesibil pe Dumnezeu. Într-un fel te adresezi lui Dumnezeu când Îl numești Domnul meu, având o sobrietate aparte, dar mai frumos te adresezi “Iisuse-al meu, prieten bun”. Asta face priceasna, ni-L face pe Dumnezeu prieten, prin această cântare ne adresăm lui Dumnezeu și Maicii Sale într-un mod mai intim, mai apropiat, mai confidențial.

Avem nevoie de pricesne, pentru a-L aduce pe Dumnezeu în orașele înnegrite de răutate și invidie, iar Festivalul de Pricesne “Blândul Păstor” este un moment al anului în care românismul, patriotismul și creștinismul sunt aduse  în mijlocul Cetății. Felicitări Părintelui Paroh, organizatorilor și tuturor ostenitorilor, dorindu-vă putere și ani mulți, spre organizarea a cât mai multe ediții.

Costi Negoiță (fost președinte al Agenției Naționale Antidrog): Felicitări, părinte și Doamne ajută! Superb !

Nina Nedelciu (profesor - director Șc.194): Mulțumesc pentru invitație! Felicitări pentru organizare! Doamne ajuta!

Elena Mihail (profesor religie Șc.133): Călduroase felicitări pentru organizarea Festivalului "Blândul Păstor"! Un spectacol de ținută care an de an este la o valoare tot mai ridicată, la fel ca un vin vechi care an de an devine tot mai bun. Au fost momente de bucurie și înălțare sufletească ce ne-au făcut să uităm de tumultul vieții cotidiene, să uităm de pandemie. Aveți alături oameni minunați! O adevărată comunitate creștină în care m-am simțit de fiecare dată ca într-o familie. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dăruiască tot ce e mai bun! Vă îmbrățișez cu respect!

Maria Robu (profesor metodist Șc.97): Sărut-mâna, Părinte! Pentru lucruri minunate, vă mulțumesc! Pentru fapte explicate, vă mulțumesc! Pentru opere realizate ( precum Sărbătoarea Românilor de Pretutindeni), vă mulțumesc! Și mai presus de toate,  mulțumesc Domnului că sunteți Părintele Nostru! Cu stimă și recunoștință Maria Robu.

Cătălin Crimu (profesor religie Șc.189): Minunat! Felicitări, pr. Mircea!

Anca Armași (preoteasă): Felicitări pentru acțiunile pe care le organizați, mai ales pentru cele dedicate vârstnicilor. Să vă dea Dumnezeu toate darurile de folos în activitatea pe care o desfășurați!

Ana-Maria Popa (elevă clasa a X-a): Aștern gândurile mele începând cu o mulțumire adresata părintelui paroh Mircea Uță, care mi-a oferit minunata ocazie de a-l întâmpina cu flori pe Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, invitat la noi în parohie, cu prilejul Festivalului de Pricesne, ediția a-XI-a. Cu multa emoție, am participat la slujba arhierească alături de întreaga comunitate sau mai bine spus, așa cum o numește părintele Mircea, ”familia Ambroziana” și cu multă dragoste am fost alături de organizatorii minunatului Festival "Blândul Păstor". Mi s-a umplut inima de bucurie la auzul primelor acorduri de chitară și ochii de lacrimi ascultând versuri pline de încărcătură emoțională. A fost o seară magică in care toata lumea invitată, concurenți și spectatori, au plâns de emoție, au ras, au dansat, au lăsat pentru un moment grijile și.... s-au rugat cântând! Mulțumim PS Episcop Veniamin pentru că a răspuns favorabil invitației părintelui Mircea și membrilor juriului, care au bucurat multe inimi cu premii și felicitări. Bunul Dumnezeu și Maica Lui, să ocrotească marea familia a noastră și să ne revedem sănătoși!

Cristina Jinga: Sărut mana, Părinte! Vă scriu aici ceea ce m-a bucurat ieri. Duminică dimineața, am pășit cu emoție și bucurie către biserică (ca de fiecare dată), dar, ieri a fost o emoție puternică, specială pot să spun. Știam că voi participa pentru prima dată la o slujba ținuta de PS Părinte Veniamin Episcopul Basarabiei de Sud. În concepția mea, persoane cu o asemenea funcție, le consideram distante fața de enoriași. Ieri s-a dovedit contrariul. Când am ajuns la biserică și v-am văzut cât de frumoși erați dumneavoastră preoții, ce haine speciale de sărbătoare ați îmbrăcat și biserica îmbrăcată în aceleași veșminte, nu am știut ce să mai spun. Se simțea, emoție, bucurie, agitație, era un " zumzet " ca de albinuțe în curte. Fiecare știa ce are de făcut și în ultimele secunde voia sa fie totul gata. Am ieșit cu emoție în întâmpinarea  PS Episcop. Când i-am văzut fața zâmbitoare, privirea caldă și blajină, am înmărmurit.  Primirea pe care i-ați făcut-o, împreună cu Corala Ambroziana, a fost de nedescris.  Am ascultat cu atâta bucurie, credință, atenție și liniște toată slujba. A fost un moment unic. Am primit binecuvântarea de la PS. Episcop, lucru care m-a bucurat enorm. Festivalul a fost minunat. Tot ce ați făcut a fost extraordinar. Am avut o zi binecuvântată. Cina, a fost încărcată de emoție. Mă uitam cu admirație și respect la toți preoții prezenți, cât de frumoși și speciali au fost. Mi-a plăcut ideea de a ne înfrăți, cu o parohie din Basarabia de Sud. Pentru mine a fost o zi specială. Le-am povestit familiei mele și colegiilor despre ceea ce am trăit ieri. Poate că am realizat prea târziu, cât de norocoasă sunt că fac partea din acestă Mare Familie: "Familia Ambroziana". Vă mulțumesc că m-ați primit și pe mine în această familie. Împreună cu părintele Cosmin, faceți o echipă extraordinară. Tot respectul și aprecierea mea. Să ne trăiți ani binecuvântați și vă mulțumim pentru tot.

Doina Bejan: Slujba a fost înălțătoare și așa cum a spus episcopul Veniamin, curtea  și  grădina au fost un adevărat paradis, o liniște deplină în timpul slujbei, totul a fost minunat! Dumnezeu să  vă binecuvânteze si să vă dăruiască multă sănătate.

Adrian Miron: Doamne ajuta! Din păcate nu am putut ajunge la frumoasa sărbătoare organizată la “Sfânta Biserică”, dar v-am urmărit la Trinitas TV și vă felicităm pentru tot ceea ce ați făcut și veți mai face pentru parohia noastră! La mulți ani sănătoși alături de familie si de toți enoriașii! Amin!

Ana Maria Gheorghe (reporter TVR): Felicitări, părinte pentru ce ați reușit să faceți și de această dată! Ați muncit mult, ca de fiecare dată, dar a ieșit foarte frumos! Pe internet s-a văzut foarte bine! Felicitări și să ajungeți să faceți multe, multe ediții și de acum înainte!!!

Oana Simionescu: In ceea ce privește Festivalul de pricesne, pot spune că tinerii din Organizația de Tineret parohială s-au mobilizat exemplar, am făcut echipă bună. Iulian a stat la poarta pentru primirea invitaților, ceilalți au servit invitații și enoriași. S-au descurcat foarte bine, deși mi-au spus că au avut emoții în special în interacțiunea cu Preasfințitul Episcop Veniamin și cu maestrul Grigore Lese. In tricouri nu au dorit sa se îmbrace fiind ușor frig (cu excepția Nicoletei), dar eu aveam experiența anilor trecuți și știam că va fi bine. Toți au purtat ecusoane. Pot spune că a ieșit bine totul. Festivalul din acest an a reușit să ne ofere multe amintiri frumoase.

Maria Popa: Sărut mâna, părinte! Festivalul e o mare  bucurie pentru noi. Felicitări ! Cu mult respect.

Adrian Tuțu: Toate felicitările alături de prețuirea noastră pentru cea mai reușită ediție a Festivalului...

Paula Chelcioiu: Din motive de sănătate nu am putut veni la Festival, dar datorită postului TV Trinitas și prietenelor care mi-au trimis filmulețe cu scene din spectacol și cuvântarea PS Episcop Veniamin am urmărit totul cu mare plăcere. Multă înțelepciune și multă dragoste am întâlnit în sfaturile Preasfințitului Episcop Veniamin: "Bucurați-vă, bucuria vă aduce dragoste de aproapele, de tradiție, vă aduce mai aproape de Dumnezeu". Așa m-am simțit eu, chiar dacă am fost departe cu trupul, dar cu sufletul am fost alături de cei dragi. A fost și ați fost minunați!!! Doamne ajută!

Titi Oltenschi (Câmpina): Foarte frumos, părinte! Lucrați la promovarea spiritualității și a actelor culturale închinate divinității, fapt care aduce plus valoare în rândul societății românești.