Luni 27 septembrie 2021, a trecut la cele veșnice unul din cei mai iubiți fii ai parohiei noastre. După o lungă suferință, domnul consilier parohial Aurel Stănescu, ”nea Aurică” cum îl alintam noi, a auzit chemarea Domnului și a lăsat cele pământești în urmă, mergând la ceruri. În ultimii doi ani și jumătate în care a stat aproape permanent țintuit la pat, s-a luptat pentru viață, iar ceea ce l-a mânat în luptă a fost dorința mărturisită părintelui paroh Mircea Uță care l-a împărtășit în tot acest timp: ”părinte, aș vrea să mai ajung și eu o dată la biserică, să mă rog împreună cu toți oamenii la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie”.

În loc de liturghia din curtea bisericii, credem și nădăjduim că nea Aurică a primit un loc lângă Hristos Marele Arhiereu care S-a jertfit și pentru el și se jertfește pentru noi toți, în altarul cel mai presus de ceruri. Nea Aurică va rămâne mereu, pentru noi toți, exemplul prin excelență a omului blând, harnic și mereu vesel la întâlnirea cu frații și surorile din biserică. Slujba de înmormântare a fost oficiată în biserica parohială de către preoții parohiei noastre, avându-l ca protos pe PC Pr. Ionică Armași, Protoiereu al Protoieriei Sector IV Capitală, care l-a cunoscut și la îndrăgit cât timp a slujit în parohia noastră.

La încheierea slujbei de prohodire, a fost citit texul Diplomei de excelență care i-a fost acordată lui nea Aurică de către părintele paroh Mircea Uță.

Trupul neînsuflețit a lui nea Aurică a fost așezat spre odihnă, până la a doua Înviere, în cimitirul Bellu.