Duminică 5 decembrie 2021, spre orele 23, a ajuns în parohie părintele Adrian Iațco, paroh al Parohiei «Acoperământul Maicii Domnului» din orașul Căușeni, Republica Moldova, din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud, însoțit de câțiva preoți basarabeni: P.C.Pr. Andrei Popovici, Protopop de Căușeni, P.Cuv.Protosinghel Efrem și P.C.Pr. Victor Bejan, paroh al parohiei cu hramul Sf. Ierarh Nicolae, din localitatea Anenii Noi. Vizita părintelui Adrian Iațco este prilejuită de semnarea la data de 7 decembrie 2021 a Documentului de înfrățire dintre parohia noastră și parohia «Acoperământul Maicii Domnului» din orașul Căușeni.

A doua zi dimineața, la invitația părintelui Iulian Scoipan, paroh al Parohiei Apărătorii Patriei I, părintele paroh Mircea Uță însoțit de delegația preoților basarabeni s-a deplasat la parohia vecină, unde au slujit, în sobor, Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului acestei parohii. La sfârșitul slujbei, părintele paroh Iulian a ținut un cuvânt în care a mulțumit părintelui paroh Mircea Uță pentru participarea și anul acesta, ca și anii precedenți, la sărbătoarea hramului dedicat Sfântului Ierarh Nicolae, arătând prin aceasta comuniunea dintre cele două comunități parohiale. Apoi, a mulțumit pentru participarea la hram a delegației preoților basarabeni, făcând referire și la semnarea, a doua zi, a Documentului de înfrățire dintre parohia noastră și parohia din Basarabia. Părintele paroh Iulian și-a exprimat, totodată, deschiderea și speranța ca anul viitor și parohia pe care o păstorește să realizeze o înfrățire similară cu o parohie din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud. A urmat o agapă frățească oferită de către parohia vecină oaspeților basarabeni.

În după amiaza zilei, delegația preoților basarabeni a vizitat Catedrala și Palatul Patriarhiei, Catedrala Mântuirii Neamului, Catedrala Sfântul Spiridon și Mănăstirea Radu Vodă. La Catedrala Mântuirii Neamului delegația a fost primită de către Preacuviosul Părinte Arhim. Ciprian Grădinaru.