Ca în fiecare an, de 7 decembrie, parohia noastră îmbrăcată în haine de sărbătoare, îl prăznuiește pe ocrotitor ei, Sfântul Ambrozie, Arhiepiscopul Mediolanului. Sfintele sale moaște au fost aduse în biserica noastră în anul 2004, fiind oferite credincioșilor noștri spre cinstire, de către Arhidieceza de Milano, ca semn văzut al înfrățirii între parohia noastră și parohia ”SantAngela Merici” din Milano, cu care parohia noastră va aniversa în ianuarie viitor, 20 de ani de la semnarea actului de înfrățire.

La hramul din acest an participă, alături de preoții parohiei noastre, un sobor de patru preoți din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud. Sfânta liturghie a fost prezidată de către părintele protopop Ion Armași. Acesta a ținut cuvântul de învățătură în care a rememorat momentele importante din viața Sfântului Ierarh Ambrozie, dar și cele la care a luat el însuși parte, cu prilejul aducerii moaștelor sfântului în biserica noastră, în anul 2004. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corala bisericii parohiale ”Ambroziana”, care la finalul slujbei a susținut un concert de colinde.

După încheierea slujbei a urmat ceremonia de semnare a documentului de înfrățire dintre parohia noastră și o parohie din Republica Moldova.

Cu prilejul hramului bisericii parohiale, parohial a oferit o agapă oaspeților basarabeni.