Arhiepiscopul de Milano, din cetatea Sfântului Ambrozie, a trimis părintelui paroh Mircea Uță următoarea scrisoare:

Preacucernice Părinte Mircea,

Însoțesc cu bucurie pelerinajul părintelui Luca și a delegației Parohiei «Sant”Angela Merici» din Milano pentru a sărbători împlinirea a 20 de ani de la înfrățirea cu parohia dumneavoastră «Adormirea Maicii Domnului» din București.

Călătoria Card. Dionigi Tettamanzi, predecesorul meu de venerabilă memorie, făcută acum 20 de ani la parohia voastră, pentru a aduce moaște ale Sfântului nostru Patron Ambrozie, a fost un moment intens și binecuvântat.

Vizita pe care o face Părintele Luca în acest an este un prilej de intensificare a relațiilor, după întreruperea lor din cauza pandemiei: rugăciunea aproapelui, schimbul de daruri și experiențe, încredințarea Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului și Sfântului Ierarh Ambrozie, care să aprofundeze acea comuniune spirituală în care trăim prin darul Duhului Sfânt, care îndumnezeiește săraca noastră umanitate și ne revelează vocația fiecăruia.

Avem nevoie tocmai de asta: să ne facem viața mai duhovnicească, mai fericită, mai curajoasă pentru a păstra și a mărturisi speranța noastră în această țară binecuvântată a Europei.

De aceea, vă încredințez de rugăciunile mele speciale adresate comunităților voastre: ca Duhul lui Dumnezeu, sălășluind în inimile noastre, să fie ca un foc care ține vie ardoarea pentru misiunea vestirii Evangheliei, pentru ca Europa să aibă încă speranță, un suflet, bucuria de a iubi viața și foamea ca dar.

Invoc binecuvântările lui Dumnezeu pentru toți pentru zile fericite, roditoare cu bine, intense în rugăciune și gândire, promițătoare pentru viitor.

Anul viitor vă așteptăm la Milano!

Cu toate urările de bine și un salut călduros,

+ Mario Delpini

Arhiepiscop de Milano