Tineri din întreaga țară se întâlnesc la Mănăstirea Oașa, într-o tabără de film care se desfășoară în perioada 28 aprilie – 1 mai.

Evenimentul educațional, intitulat Ateliere de (de)gustări cinematografice, este coordonat de Corina Hinkov, regizor și profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC).

Atelierele se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani, dornici de a-și deprinde abilitățile de realizare a unui film și de a-și deschide porți de înțelegere și de cunoaștere spre universul cinematografic.

„Direcțiile de discuție și cunoaștere pe care le vom aborda sunt gândite pentru ca fiecare participant, la finalul întâlnirilor de film, să își poată creiona o identitate proprie, racordată la valorile românești ale strămoșilor noștri”, transmit organizatorii.

În cadrul atelierelor vor fi vizionate și discutate:

  1. Filmul jurnal prin prisma filmului documentar, ca mijloc veridic de reprezentare a realității
  2. Filmul etnografic, printr-o etnografiere a satului și urbanului românesc
  3. Labor-in-a-Single-Shot – felul în care putem filma, într-un cadru nefragmentat, de două minute, o meserie, în special una pe cale de dispariție.

Evenimentul este organizat de Mănăstirea Oașa în parteneriat cu Asociația Suflet Tânăr Arădean și Liga Studenților din Oradea.

Foto credit: Mănăstirea Oașa