Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, duminică 17 septembrie 2023, de la ora 16.00, parohia noastră organizează cea de a XIII-a ediție a Festivalului de pricesne "Blândul Păstor", precum și cea de a VII-a ediție a sărbătorii ”Duminica Bunicilor”. Evenimentul se va transmite în direct pe Facebook/Lumina cuvantului.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2023 ca ”An comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”. În acest context, la această ediție a evenimentului, dintre cei aproape o sută de interpreți din țară și din Republica Moldova, care vor urca pe scena Festivalului, sunt actuali sau foști cântăreți bisericești, dornici de a oferi enoriașilor noștri una din pricesnele pe care le cântă Domnului în bisericile parohiilor lor.

Juriul de anul acesta va fi prezidat de Pr.Prof.Dr. Marian Colțan, Directorul Seminarului Teologic din București. Alături de el vor juriza Pr. Adrian Iațco, profesor la Liceul Mihai Eminescu din Căușeni, Republica Moldova, Pr. Georgian Alexandrescu de la parohia Înălțarea Domnului din Ploiești și din partea parohiei gazdă pr. paroh Mircea Alexă Uță.

Anul 2023 a fost de asemenea, consacrat de Biserica noastră ca An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. Pentru parohia noastră, omagiul adus seniorilor noștri este deja o tradiție pe care o ducem mai departe, organizând după Festival, a VII-a ediție a Sărbătorii ”Duminica Bunicilor”.

Este o datorie de suflet să ne cinstim bunicii. De aceea pentru ei am pregătit un program cu multe surprize frumoase; târg de obiecte de la bunica, dulciuri de casă pregătite de bunicuțele  gospodine ambroziene, serbări ale decanilor de vârstă ai parohiei, între care loc de cinste îl va constitui momentul declarării Cununiei de aur a anului 2023. Serbarea va fi împodobită cu mult cântec și voie bună.

Un moment special îl va constitui spre finalul spectacolului aniversarea a doi ani de înfrățire dintre parohia noastră și parohia ”Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Căușeni, Republica Moldova,  prin interpretarea de către reprezentanții celor două comunități a unei piese de răsunet în Republica Moldova, care se numește: ”Cât trăim pe acest pământ”. Parohiei înfrățite din Basarabia i-au fost pregătite daruri constând în ghizdane, rechizite, manuale școlare și carte în limba română.

Toată echipa de organizare, interpreții și invitații speciali au acceptat să participe voluntar, din dragoste pentru Dumnezeu și pentru bunici. Facem toate acestea, cu nădejdea nestrămutată că eforturile noastre vor ajuta pe tineri să se apropie prin muzică de Dumnezeu și pe bătrâni, să rămână relevanți ca memorie vie a parohiei noastre.